Uskonnot Suomessa -
http://uskonnot.fi/yhteisot/view?orgId=120
Tulostettu: 17.03.2018 kello 20.14
Etusivulle  |  Uskonnot  |  Yhteisöt  |  Raportit

Kansallinen Aglow ry

muokkaa

Nimen merkitys: Aglow-sana (engl.) tarkoittaa palavaa, hehkuvaa ja viittaa Paavalin kehotukseen (Room. 12:11): "Älkää olko velttoja, olkaa innokkaita, palakoon teissä Hengen tuli, palvelkaa Herraa."

Taustalla vaikuttava perinne: Tunnustuskuntiin sitoutumaton uuskarismaattisuus

Yhteisön kotikunta: Helsinki

Toiminta-alue: Rekisteröidyt Aglow -yhdistykset: Helsinki, Hämeenkyrö, Joensuu, Järvenpää, Rauma, Tampere, Turku, Vaasa
Kynttiläryhmät: Alahärmä, Espoo, Forssa, Ikaalinen, Jalasjärvi, Jyväskylä, Loviisa, Naantali, Oulu, Pello, Porvoo, Seinäjoki, Somero, Ylistaro

Tiivistelmä: Aglow on kansainvälinen, karismaattinen ja tunnustuskuntien välinen naisten järjestö, joka syntyi vuonna 1967 Yhdysvalloissa. Opissa korostetaan armolahjojen ja pyhityselämän merkitystä. Järjestö tähdentää myös evankelioinnin ja lähetystyön tärkeyttä. Kansainvälinen Aglow harjoittaa vankilatyötä, sairaalaevankeliointia, teinityötä sekä työskentelee köyhien parissa.

Suomen ensimmäinen Aglow -yhteisö perustettiin Helsinkiin vuonna 1988. Järjestön keskeinen toimintamuoto Suomessa ovat kuukausikokoukset. Muita toimintamuotoja ovat raamattu- ja rukouspiirit sekä retriitit. Kansallinen järjestö on rekisteröity 6.8.1997. Paikallisyhdistyksiä on 20 ja ne toimivat itsenäisesti, tukenaan kansallinen ja kansainvälinen verkosto sekä miesneuvonantajat. Aglow ei katso olevansa seurakunta tai kirkkokunta, eikä myöskään naisasialiike. Yhdistyksessä on jäseniä noin 200 (2010).

Tiedot päivitetty: 07.10.2011

Linkkejä

Lähteet muokkaa

Kirjat

Heino, Harri: Mihin Suomi tänään uskoo, 89-90. Helsinki: Werner Söderström, 1997. 130-131