Uskonnot Suomessa -
http://uskonnot.fi/yhteisot/view?orgId=24
Tulostettu: 05.07.2020 kello 20.06
Etusivulle  |  Uskonnot  |  Yhteisöt  |  Raportit

Rokpa Finland ry

muokkaa

Nimen merkitys: Rokpa on tiibetin kieltä ja tarkoittaa "auttaa" tai "palvella".

Taustalla vaikuttava perinne: Buddhalaisuus

Yhteisön kotikunta: Helsinki

Toiminta-alue: Tampere, Turku, Helsinki

Tiivistelmä: Rokpa Finland ry on perustettu vuonna 2002 Skotlannissa Kagyu Samye Lingin luostarissa ja rekisteröity Suomessa 16.1.2003. Yhdistyksessä on noin 40 jäsentä (2011).

Järjestöllä on kolme toiminta-alaa:

1. Henkinen työ: vajrayanabuddhalaisuus ja uskontojen välinen yhteistyö. Rokpan alaiset keskukset eri puolilla maailmaa noudattavat karma kagyu -perinnettä, jota johtaa 17. Karmapa Ogyen Trinley Dorje.

2. Tara Rokpa -terapia on henkisen kasvun prosessi, jossa yhdistyy idän ja lännen ymmärrys siitä, mikä koskee mieltä. Sen pohja on itsensä ymmärtäminen ja myötätuntoisuuden voimistuminen itseä ja muita kohtaan. Terapiassa käytetään mahayanabuddhalaisia menetelmiä ja länsimaalaista psykoterapiaa. Tarkoituksena on auttaa ihmisiä huomaamaan, miten he voivat elää onnellista elämää ja olla hyödyksi muille.

3. Uskonnosta riippumaton humanitaarinen työ pääasiassa Kiinan tiibetiläisalueilla, Nepalissa ja Afrikassa. Humanitaarista työtä tehdään Sveitsissä sijaitsevan keskusjärjestön, Rokpa Internationalin kautta.

Rokpa Finlandin puheenjohtajana toimii Akong Tulku Rinpoche ja kunniajäsenenä toimintaan osallistuu Lama Yeshe Loshal Rinpoche. Kummankin kotipaikka on Skotlanti.

Tiedot päivitetty: 15.05.2018

Linkkejä