Uskonnot Suomessa -
http://uskonnot.fi/yhteisot/view?orgId=494
Tulostettu: 11.07.2020 kello 20.41
Etusivulle  |  Uskonnot  |  Yhteisöt  |  Raportit

Suomen parapsykologinen tutkimusseura ry

muokkaa

Taustalla vaikuttava perinne: New age ja henkisen kasvun yhteisöt

Yhteisön kotikunta: Helsinki

Tiivistelmä: Helsingissä perustettiin 1907 ruotsinkielinen seura Sällskapet för psykisk forskning. Seuran alkuajan tavoitteena ja kiinnostuksen kohteena oli tieteellisin menetelmin selvittää selvänäköisyyden ja muiden outojen psyykkisten ilmiöiden alkuperä ja todellinen luonne. Suomenkielinen Suomen Parapsykologinen Tutkimusseura perustettiin Helsingissä vuonna 1938 ja se on rekisteröity 4.2.1943.

Ajan myötä suurimpiin kaupunkeihin perustettu on itsenäisiä seuroja ja tällä hetkellä niitä on 17. Seuroista käytetään yleisesti myös nimitystä paraseurat. Tiukka akateemisen tieteellisyyden vaatimus toiminnassa on sittemmin keventynyt. Seurat ovat enemminkin foorumeja, joissa ovat esillä parapsykologisten teemojen lisäksi monenlaiset rajatietoon sekä henkiseen kasvuun liittyvät ilmiöt ja kysymykset.

Seurojen harrastustoimintaa pyritään tukemaan julkaisemalla mahdollisuuksien mukaan erilaista materiaalia korkeakouluissa ja tutkimuslaitoksissa suoritettavasta parapsykologisesta tutkimuksesta. Seurat ovat uskonnollisesti sitoutumattomia.

Tiedot päivitetty: 17.06.2015

Linkkejä

Lähteet muokkaa

Kirjat

Aho, Jouko: Parapsykologit: Ulkopuolisen näkemys poikkeavan tieteen suomalaiseen historiaan. Helsinki: Suomen historiallinen seura, 1993.