Uskonnot Suomessa -
http://uskonnot.fi/yhteisot/view?orgId=531
Tulostettu: 05.07.2020 kello 19.52
Etusivulle  |  Uskonnot  |  Yhteisöt  |  Raportit

Iso Kirja ry

muokkaa

Taustalla vaikuttava perinne: Helluntailaisuus

Yhteisön kotikunta: Keuruu

Tiivistelmä: Iso Kirja ry:n toiminta keskittyy sen omistaman, Keuruulla sijaitsevan koulutus- ja konferenssikeskuksen ympärille. Koulutuskeskus pitää sisällään mm. perinteistä kansanopistotoimintaa (Iso Kirja-opisto) ja sen yhteydessä tapahtuvaa etäkoulutusta (Global University Finland). Yhdistys toimii myös valtakunnallista nuorisotyötä tekevänä järjestönä (Nuorisotoiminnot). Konferenssitoimintojen osa-alueita ovat suurtapahtumat (lähinnä Helluntaiherätyksen Juhannuskonferenssi sekä hengellisen musiikin Iso Soitto -festivaali), leirintä- ja virkistystoiminta (Iso Kirja Camping) sekä Telttapalvelut .

Iso Kirja -opisto on kristillinen kansanopisto ja samalla raamattukoulu. Global University Finland (ent. ICI University) taas kuuluu kansainväliseen Global Universityyn, ja välittää englannin- ja suomenkielisiä opintoja etäkursseista korkeakoulututkintoihin.
Iso Kirja ry on toiminut aiemmin nimellä Helluntaiherätyksen Raamattu- ja Kansanopistojen Kannatusyhdistys ry., joka perustettiin 27.11.1956.

(Helluntaiherätyksestä, ks. Suomen Helluntaikirkko tai Suomen Helluntaikansa ry.)

Tiedot päivitetty: 16.06.2015

Linkkejä