Uskonnot Suomessa -
http://uskonnot.fi/yhteisot/view?orgId=532
Tulostettu: 09.07.2020 kello 10.48
Etusivulle  |  Uskonnot  |  Yhteisöt  |  Raportit

Kristillinen alkoholisti- ja narkomaanityö ry

muokkaa
KAN

Taustalla vaikuttava perinne: Helluntailaisuus

Yhteisön kotikunta: Seinäjoki

Toiminta-alue: Jyväskylä Kortesjärvi, Lahti, Parkano, Raisio, Rovaniemi, Seinäjoki, Tampere, Turku, Tuusniemi, Riihimäki

Tiivistelmä: KAN ry. perustettiin vuonna 1971 (rekisteröity samana vuonna 24.6.), ja sen päämääränä on kristillinen alkoholisti- ja narkomaanityö. Vaikutteita järjestö otti David Wilkersonin toiminnasta New Yorkin slummialueella nuorten narkomaanien hyväksi sekä vastaavanlaisesta Levi Pethrus -säätiön toiminnasta Ruotsissa. Kan pyrkii kristillisen elämänkatsomuksen mukaiseen avun antamiseen ja kuntouttamishoitoon, auttaa pääsemään pysyvään vapautumiseen päihdyttävistä aineista, sekä tukee vankilasta vapautuneiden pääsemistä yhteiskuntaa hyödyttävään elämään. Kan ylläpitää sekä hoito- että kontaktikoteja eri puolella Suomea. Hoito-ohjelma perustuu ihmiskäsitykseen, jossa ihminen nähdään fyysisenä, psyykkisenä, sosiaalisena ja hengellisenä kokonaisuutena.

Yhdistys toimii myös Sukevan vankilassa, missä sillä on oma osasto. Yhdistyksessä on jäseniä 5300 (2011). Se julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Lähimmäinen-lehteä.

Tiedot päivitetty: 15.05.2018

Linkkejä