Uskonnot Suomessa -
http://uskonnot.fi/yhteisot/view?orgId=543
Tulostettu: 28.05.2020 kello 07.39
Etusivulle  |  Uskonnot  |  Yhteisöt  |  Raportit

Lahden paikallisseurakunta Baptistilähetys

muokkaa
Lahden Baptistilähetys ry

Taustalla vaikuttava perinne: Baptismi

Yhteisön kotikunta: Lahti

Toiminta-alue: Lahti, Heinola, Orimattila

Tiivistelmä: Lahden Baptistilähetysseurakunta on Suomen Baptistilähetyksen piiriin kuuluva itsenäinen seurakunta. Se on perustettu vuonna 1992 ja rekisteröity yhdistykseksi 28.4.1994. Keskeisiä toimintamuotoja ovat Sanan opetus, evankeliumin julistus, nettityö ja lähetystyö. Seurakunnassa on 65 jäsentä (2012). Seurakunta kokoontuu Adenttikirkon tiloissa.

Suomen Baptistilähetyksen ensimmäinen seurakunta perustettiin Porissa vuonna 1985. Suomen Baptistilähetyksen seurakunnat eivät kuuluu Suomen Baptistiyhdyskuntaan. Paikallisseurakunnan toimintaa johtaa miesjäsenistön keskuudesta valittu vanhimmisto. Suomen Baptistilähetys korostaa, että paikallisseurakunnan ulkopuolella ei tule olla minkäänlaista katto-organisaatiota.

Suomen Baptistilähetys julkaisee Uusi elämä Jeesuksessa-nimistä lehteä. Seurakuntien keskeisimmät opetukset ovat samoja kuin ns. "vapailla suunnilla".

Suomen Baptistilähetyksen piirissä toimivat seurakunnat eivät hyväksy vuoden 1992 raamatunkäännöstä. Ne korostavat Raamatun auktoriteettia uskonelämän ohjeena, eivätkä hyväksy myöskään mitään Raamatun ulkopuolista tunnustusta. Armolahjat nähdään tärkeänä niin yksilön kuin seurakunnan elämässä. Seurakunnat kannattavat seurakuntakurin ylläpitämistä. Niin ikään seurakunnat eivät hyväksy lapsikastetta, vaan ainoastaan uskovien aikuiskasteen.

Tiedot päivitetty: 15.05.2018

Linkkejä

Lähteet muokkaa

Kirjat

Heino, Harri: Mihin Suomi tänään uskoo, 89-90. Helsinki: Werner Söderström, 1997. 143-145