Uskonnot Suomessa -
http://uskonnot.fi/yhteisot/view?orgId=629
Tulostettu: 03.06.2020 kello 15.36
Etusivulle  |  Uskonnot  |  Yhteisöt  |  Raportit

Sahaja jooga

muokkaa

Nimen merkitys: "Sahaja" tarkoittaa spontaania tai vaivatonta.

Taustalla vaikuttava perinne: Hindulaisuus

Yhteisön kotikunta: Helsinki

Toiminta-alue: Kursseja järjestetään seuraavilla paikkakunnilla: Espoo, Hamina, Helsinki, Jyväskylä, Karhula, Karkkila, Kotka, Kuopio, Lahti, Lohja, Oulu, Pieksämäki, Pietarsaari, Salo, Savonlinna, Seinäjoki, Tampere, Turku, Vantaa, Varkaus, Ähtäri, Äänekoski

Tiivistelmä: Sahaja jooga on meditaatiotekniikka, jota voi harjoittaa itsenäisesti, tulla omaksi opettajakseen. Kun hiljainen tila ajatusten välissä saavutetaan ensimmäisen kerran, kyseessä on itseoivallus, jolloin ihmisen sisällä olevan Kundalini-energian jokunen säie nousee päälaelle ja tulee yhdeksi kaikkialla olevan voiman kanssa. Sahaja joogaa harjoitetaan meditoimalla yksin tai yhdessä. Sahaja jooga ei miellä itseään uskonnoksi, eikä siinä ole kirjoitettua oppia, jota harjoittajan tulisi seurata. Sahaja joogassa ajatellaan että meditaation harjoittaminen tasapainoa henkilön elämään ja ihmisessä itsessään on oman hyvinvoinnin avaimet sisäänrakennettuina. Meditaatio koetaan luonnolliseksi, sisäsyntyiseksi ja pehmeäksi kokemukseksi.

Sahaja joogan perustaja on intialainen Sri Mataji Nirmala Devi (1923 - 2011), joka aloitti Sahaja jooga -tekniikan opettamisen 1970. Liike on nykyään kansainvälinen ja sillä on keskuksia yli 80 maassa. Yhteisö on kuitenkin varsin löyhästi organisoitunut. Liike opettaa meditaatiota ilmaisilla kursseilla, eikä vaadi harjoittajia liittymään mihinkään järjestöön. Liikkeen toiminta alkoi Suomessa vuonna 1988. Suomessa sahaja joogaa opetetaan 25 paikkakunnalla.

Tiedot päivitetty: 31.05.2012

Linkkejä

Lähteet muokkaa

Kirjat

Heino, Harri: Mihin Suomi tänään uskoo, 89-90. Helsinki: Werner Söderström, 1997. 259-262