Uskonnot Suomessa -
http://uskonnot.fi/yhteisot/view?orgId=773
Tulostettu: 31.05.2020 kello 11.28
Etusivulle  |  Uskonnot  |  Yhteisöt  |  Raportit

One Way Mission ry

muokkaa

Nimen merkitys: One Way (Yksi Tie) on kansainvälisesti tunnettu käsite, joka viittaa Kristukseen. Jeesus sanoi: "Minä olen tie".

Taustalla vaikuttava perinne: Uudet ja luokittelemattomat yhteisöt

Yhteisön kotikunta: Helsinki

Toiminta-alue: Helsinki, Espoo

Tiivistelmä: OWM aloitti toimintansa vuonna 1983 Perjantai Kristukselle -evankelioimiskampanjana Helsingissä. Se rekisteröityi vuonna 23.10.1984 nimellä Perjantai-koti ry. Työn laajennuttua monille uusille työsaroille Suomessa ja ulkomailla yhdistys muutti nimekseen One Way Mission ry. Perjantai Kristukselle -kampanja jatkuu edelleen yhtenä yhdistyksen työmuotona kotimaassa. Yhdistys on yhteiskristillinen organisaatio.

Toimintamuotoja ovat kokoustoiminta, kahvila- ja kirjakauppatoiminta Helsingissä, miesten- ja naistenkodit Espoossa, katuevankeliointi, konsertit, tv-työ sekä julkaisutoiminta. Toimipaikkana on One Way House Hakaniemessä. OWM tekee myös maahanmuuttajatyötä Helsingissä. Järjestö tekee ulkomailla kymmenessä maassa sosiaalista ja evankelioimistyötä paikallisten kanssa yhteistyössä (muun muassa lastenkoteja, alkoholisti-, vankila- ja vammaistyötä, kyläpastoreiden työn tukemista).

Lähetystyö kohdistuu useisiin maihin. Lähetyskohteissa OWM panostaa paikallisiin kristittyihin lähettäen heitä työhön oman kansansa keskuudessa. OWM pyrkii toimimaan ulkomailla paikallisten seurakuntien ja järjestöjen kautta ja niiden kanssa yhteistyössä.

Yhdistyksessä on 50 jäsentä, mutta aktiivisia osallistujia on noin 300 (2011). Neljä kertaa vuodessa ilmestyy ilmainen uutis- ja opetuslehti Raportti.

Tiedot päivitetty: 17.06.2015

Linkkejä