Uskonnot Suomessa -
http://uskonnot.fi/yhteisot/view?orgId=841
Tulostettu: 28.05.2020 kello 07.12
Etusivulle  |  Uskonnot  |  Yhteisöt  |  Raportit

Lohjan Lähetysseurakunta

muokkaa
Uskovien lähetys r.y.

Taustalla vaikuttava perinne: Uudet ja luokittelemattomat yhteisöt

Yhteisön kotikunta: Lohja

Toiminta-alue: Lohja, Nummi-Pusula, Ojakkala

Tiivistelmä: Lohjan lähetysseurakunta on aloittanut toimintansa vuonna 1977. Se on itsenäinen paikallisseurakunta, jota johtaa miesjäsenistä koostuva vanhemmisto. Seurakunnan kannatusyhdistys on rekisteröity 9.4.1987. Jäseniä on 75 (2007).

Lohjan lähetysseurakunta yhtyy uskonpuhdistuksen periaatteisiin: "yksin uskosta ja yksin armosta". Raamattu on yhteisön opin ja uskonelämän peruskirja. Sitä pidetään jumalallisena ilmoituksena. Opetus Pyhän Hengen armolahjoista on keskeisellä sijalla, samoin oppi ehtoollisesta sekä kasteesta.

Kaste kuvaa uskovan liittymistä Jeesuksen kuolemaan. Kastetta kuvataan myös hautaamisena, jolloin kastettava upotetaan kokonaan veteen. Seurakunnan jäsenent ovat nk. uudestisyntyneitä kristittyjä ja upotuskasteella käyneitä.

Seurakunnan talous perustuu vapaaehtoisille lahjoituksille, jotka kerätään kolehtina. Toimintamuotoina ovat jumalanpalvelukset, kesäleirit ja ulkoilmatilaisuudet sekä tupaseurat kodeissa. Lisäksi Ojakkalassa pidetään miesten piiriä, sanan ja rukouksen iltoja sekä nuorten iltoja.

Tiedot päivitetty: 15.05.2018