Uskonnot Suomessa -
http://uskonnot.fi/yhteisot/view?orgId=869
Tulostettu: 02.07.2020 kello 21.43
Etusivulle  |  Uskonnot  |  Yhteisöt  |  Raportit

Taivaannaula ry

muokkaa

Taustalla vaikuttava perinne: Alkuperäisuskonnot ja uuspakanuus

Yhteisön kotikunta: Turku

Toiminta-alue: Jäseniä on yli 50 kunnassa ja kaikissa maakunnissa. Vuotuisjuhlia on järjestetty muun muassa Kanta-Hämeessä ja Satakunnassa. Retkiä ja muita tapahtumia järjestetään eri puolilla Suomea

Tiivistelmä: Taivaannaula ry on poliittisesti sitoutumaton yhdistys, joka on perustettu keväällä 2007 ja rekisteröity 26.11.2007.

Yhdistyksen tarkoitus on edistää suomalaisen kansanperinteen ja kansanuskon harjoittamista. Se järjestää kansanuskon mukaisia vuotuisjuhlia sekä retkiä kansanuskon ja kansanperinteen kannalta kiinnostaviin kohteisiin Suomessa ja lähialueilla. Yhdistys julkaisee vanhan kansan vuodenkiertoa seuraavaa seinäkalenteria, muita painotuotteita ja kansanuskoa, kansanperinnettä sekä itämerensuomalaista mytologiaa käsitteleviä artikkeleita. Taivaannaulan Hiisi-hankkeessa kerätään tietoa ja dokumentoidaan Suomen luonnosta löytyviä kansanperinteen tuntemia pyhiä paikkoja.

Toimintamuotoihin kuuluu myös yhteistyö Viron alkuperäisuskoa edustavan Maavalla Kodan sekä muiden suomensukuisten kansojen kanssa. Yhdistyksessä on 120 jäsentä (2013).

Tiedot päivitetty: 18.06.2015

Linkkejä