Uskonnot Suomessa -
http://uskonnot.fi/yhteisot/view?orgId=935
Tulostettu: 09.07.2020 kello 11.27
Etusivulle  |  Uskonnot  |  Yhteisöt  |  Raportit

Evankelinen Lähetysyhdistys - ELY ry

muokkaa

Taustalla vaikuttava perinne: Kirkolliset herätysliikkeet: evankelisuus

Yhteisön kotikunta: Tampere

Toiminta-alue: Keski-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Pirkanmaa, Häme, Satakunta, pääkaupunkiseutu, Kymenlaakso, Itä-Suomi;

Alavus, Elimäki, Espoo, Forssa, Hamina, Helsinki, Hyvinkää, Hämeenlinna ja lähiseutu, Ilmajoki, Imatra, Jalasjärvi, Järvenpää, Karstula, Kaustinen, Kauhajoki, Kitee, Kokkola, Kouvola, Kurikka, Kuusankoski, Lapua, Mäntyharju, Saarijärvi, Salo, Seinäjoki ja lähiseutu, Lapua, Tampere ja lähiseutu, Vantaa

Tiivistelmä: Evankelinen Lähetysyhdistys - ELY perustettiin 30.3.2008 (rekisteröity 25.8. samana vuonna). Sen perustivat Suomen Luterilaisesta Evankeliumiyhdistyksestä irtautuneet naispappeuden kannalla olevat jäsenet. Jakautuminen on seurausta vuonna 2007 päätetystä linjasta, että SLEY:n kokouksiin ei kutsuta puhujiksi naispappeja.

ELY toimii evankelisluterilaisen kirkon yhteydessä järjestäen evankelisia seuroja ja kotikokouksia. Yhdistyksen muina toimintamuotoina ovat lähetystyön tukeminen sekä nuorten aikuisten työn käynnistäminen opiskelupaikkakunnilla. Yhdistys järjestää kirkkopyhiä ja Laula kanssani -tapahtumia. Raamattupäivät ja Evankeliset kesäjuhlat ovat niin ikään keskeisiä toimintamuotoja. ELY tekee myös Aarrearku-nimistä lasten TV-ohjelmaa. Jäseniä yhdistyksessä on 633 (2011). Jäsenlehti Elysanomat ilmestyy kuusi kertaa vuodessa.

Tiedot päivitetty: 11.04.2018

Linkkejä