Alice A. Bailey -yhdistys ry

Alice A. Bailey -yhdistys ry

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Englantilainen Alice Ann Bateman (1880 – 1949) kasvoi herätyskristillisessä ilmapiirissä. Teosofiaan Alice Bateman tutustui 1900-luvun alussa. Avioeron jälkeen hän muutti Kaliforniaan, jossa hän avioitui Teosofisen seuran sihteerin Foster Baileyn kanssa.

Ensimmäisen maailmansodan puhjettua Alice Bailey ryhtyi rakentamaan omaa tulkintaansa teosofiasta. Alice Baileyn mukaan häneen otti yhteyttä vuonna 1919 Djawl Khul, joka oli yksi Suuren valkoisen veljeskunnan Mestareista. Vaikka Baileyn opilliset tulkinnat olivat lähellä teosofista linjaa, Bailey ja hänen miehensä erotettiin teosofisesta seurasta. Vuonna 1922 Bailey perusti oman järjestön nimeltä The Lucis Trust ja seuraavana vuonna järjestön nimeltä The Arcane School, jota hän johti kuolemaansa saakka. Vuonna 1932 Alice Bailey perusti World Goodwill-järjestön, jonka tarkoitus on edistää oikeita ihmissuhteita. Tämän lisäksi Alice Bailey perusti vuonna 1933 The New Group of World Servers-järjestön, jonka jäsenten katsottiin olevan yhteydessä Suuren valkoisen veljeskunnan Mestareihin. Baileyn kuoleman jälkeen Arcane School-järjestöä johti hänen miehensä ja tämän jälkeen hänen toinen vaimonsa Mary Bailey jatkoi johtajana.

Alice Baileyn opetukset pohjautuvat merkittävältä osin teosofiaan ja niissä on esillä teemoja kuten karma, jälleensyntyminen, Mestarien hierarkia (Suuri valkoinen veljeskunta), eetteriruumis, prana, chakrat ja kundalinienergia. Bailey katsoi, että Kristus on yksi Mestareista, suuri hengellinen opettaja ja Kristus-tietoisuuden luoja.

Alice Baileyn opetuksessa painottui jo 1930-luvulta lähtien uuden aikakauden ja Kristuksen paluun odottaminen. Uusi aikakausi eli Vesimiehen aika merkitsee siirtymistä henkiseen aikakauteen, jossa palvelulla, kansainvälisyydellä ja yhteisöllisyydellä on tärkeä rooli. Tämän jouduttamiseksi perustettiin mietiskelyryhmiä, joiden tehtävä oli kanavoida maapallolle energiaa jumalalliselta hierarkialta eli Suurelta valkoiselta veljeskunnalta. Ihmisen päämääränä on kehittyä jumalallisten voimien kanavaksi.

Yhdistyksen toimintamuotoihin kuuluvat Alice A. Baileyn kirjojen kääntäminen ja julkaiseminen, artikkelien kirjoittaminen, opintopiirit sekä messuille osallistuminen. Suomessa yhdistys on aloittanut toimintansa vuonna 2005, tosin Baileyn opetuksilla on Suomessa ollut kannattajia jo aiemmin. Yhdistys on rekisteröity 22.9.2006 ja siinä on 25 jäsentä (2011).

Tiedot päivitetty: 11.04.2018

 

Linkkejä:

alicebaileyry.fi

 

Lähteet:

Kirjat

Arlebrand, Håkan: Aura, karma, kabbala…Uuden aikakauden hengellisyys ja salatieteiden nousu. Helsinki: Kirjaneliö, 1994.

Heino, Harri: Mihin Suomi tänään uskoo, 89-90. Helsinki: Werner Söderström, 1997.

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue

,