Allan Kardecin opin ystävät ry

Allan Kardecin opin ystävät ry

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Ranskalainen Allan Kardec (oik. Hippolyte Léon Denizard Rivail, 1804-1869) oli ranskalainen opettaja, kirjailija ja tunnettu spiritualisti. Hän tutustui spiritualismiin 1850-luvulla. Hän kirjoitti viisi laajaa kirjaa spiritualismista, joista erityisesti Henkien kirja (Le Livre des Esprits) on merkittävä teos spiritualismin (spiritismi) kentällä. Teos ilmestyi vuonna 1857.

Henkien Jumala nähdään kaiken elämän ja olemassaolon perustana. Jeesuksen moraalisilla opetuksilla on tärkeä merkitys ja Jeesus nähdään korkeimpana esikuvana ihmiselle. Jälleensyntymisopilla on keskeinen sija Kardecin opissa. Tähän liittyy myös näkemys asteittaisesta kehityksestä ja tekojen vaikutuksesta ihmisen kehitykseen. Kardecin mukaan elämää esiintyy maailmankaikkeuden eri tasoilla. Henkimaailmassa katsotaan olevan hyviä ja pahoja henkiä, mutta kaikki henkiolennot kulkevat kohti täydellisyyttä.

Allan Kardecin opin ystävät ry on 13.6.2013 rekisteröity yhdistys. Sen tarkoitus on edistää Kardecin spiritistisen opin, Jeesuksen opetuksen tuntemusta ja henkistä kasvua. Niin ikään yhdistyksen tarkoitus on edistää spiritualistisen järjestöjen välistä yhteistyötä ja harjoittaa hyväntekeväisyystoimintaa. Toiminnan ydinajatuksena on ihmisten ja tuonpuoleisessa olevien henkien auttaminen. Yhdistys harjoittaa myös julkaisutoimintaa. Yhdistys arvostaa kaikkia elämää kunnioittavia uskontoja ja oppeja.

Tiedot päivitetty: 26.06.2015

 

Linkkejä:

allankardec.yhdistysavain.fi

Lisätiedot

Kotikunta