Birgittalaissisaret (OSSS)

Birgittalaissisaret (OSSS)

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

ORDO SS. SALVATORIS

Pyhän Birgitan Kaikkein Pyhimmän Vapahtajan Sääntökunta on ruotsalaisen Birgitta Birgerintyttären (1303-1373) perustama katolinen sääntökunta. Pyhimykseksi Birgitta julistettiin vuonna 1391.

Suomen historiassa Birgitan vaikutus näkyy Naantalin kaupungin ja luostarin (Vallis Gratiae) perustamisessa 23.8.1443. Birgittalaisluostarin toiminta Naantalissa hiljeni vähitellen uskonpuhdistuksen myötä ja lakkasi kokonaan viimeisen nunnan kuollessa vuonna 1591.

Nykyisin birgittalaisuus jakaantuu neljään eri haaraan ja sisaria on ympäri maailmaa yli 40 luostarissa mm. Intiassa, Yhdysvalloissa, Espanjassa, Virossa ja Pohjoismaissa. Sääntökunnan äitiluostari sijaitsee Roomassa. Ensisijaiset innoituksen lähteet birgittalaisten elämässä ovat Jumalan ylistäminen, lähetystyö, ekumenia ja uskollisuus.

Vuodesta 1986 lähtien on Turun katolisen seurakunnan yhteydessä toiminut birgittalaisluostari. Luostariin kuuluu 10 nunnaa (2004) ja lisäksi toimintaa on tukemassa oblaattijäseniä. Turun luostarin yhteydessä toimii vierasmaja sekä opiskelija-asuntola tytöille. Birgittalaissisarilla on toinen luostari (Stella Maris) Lohjan Koisjärvellä. Se toimii myös leiri- ja retrettikeskuksena.

Tiedot päivitetty: 11.04.2018

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue

,