Bruno Gröningin ystäväpiiri

Bruno Gröningin ystäväpiiri

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Tiivistelmä: Bruno Gröningin ystäväpiiri pyrkii jatkamaan Bruno Gröningin työtä.

Bruno Gröning (1909-1959) oli saksalainen parantaja. Hänen mukaansa jokainen ihminen voi saada jälleen uutta energiaa. Usko hyvään on edellytys tähän yhtä lailla kuin tahto tulla terveeksi. Perusajatuksena on usko jumalalliseen energiaan, joka mahdollistaa ihmisen kokonaisvaltaisen parantumisen.
Kansainvälisen ystäväpiirin johtaja on Grete Häusler. Hän tutustui itse Bruno Gröningiin ja perusti Bruno Gröningin ystäväpiirin Saksassa vuonna 1970.

Tähän mennessä on syntynyt satoja paikallisia yhteisöjä Saksan lisäksi monissa muissa maissa. Ystäväpiirin jäsenet tapaavat yleensä joka kolmas viikko yhteisötunneilla. Yhteisötuntien johtajat ja heidän avustajansa kokoontuvat työryhmissä puhumaan ja koordinoimaan erilaisia tehtäviä.

Lasten, nuorten ja aikuisten paikallisten yhteisöjen rinnalle on syntynyt ryhmiä myös esimerkiksi huumeriippuvuudesta eroon pääsemiseksi. Henkilöt, jotka työskentelevät lääketieteellisissä ammateissa, voivat liittyä Lääketieteelliseen erikoisryhmään (MWF). Bruno Gröningin esikuvan mukaisesti ystäväpiirissä ei diagnosoida, anneta terapioita, tutkita eikä hoideta. Lääkkeiden ottamista tai lääkärissä käyntiä ei kielletä, mutta ei suositellakaan.

Ystäväpiiri on ei-rekisteröty yhdistys, joka ole sitoutunut mihinkään tiettyyn uskontoon tai maailmankatsomukseen. Ystäväpiiri korostaa, että parantuminen on lahja ja siten jumalallinen armo ja siksi parantumisen lupaaminen on mahdotonta.

Tiedot päivitetty: 11.04.2018

 

Linkkejä:

bruno-groening.org

Lisätiedot

Kotikunta