Campus Crusade for Christ International

Campus Crusade for Christ International

Kuvaus

Campus Crusade for Christ

Campus Crusade for Christ (CCC) on kansainvälinen tunnustustenvälinen evankelioimisjärjestö, joka toimii
noin 190 maassa. CCC:n perustivat Bill ja Vonette Bright Los Angelesissa 1951. Pariskunnan työnäkynä oli saada opiskelijoita kääntymään kristinuskoon ja kouluttaa heitä evankelioimaan toisia opiskelijoita, jotta näistäkin tulisi kristittyjä, sekä perustaa opiskelijaseurakuntia kaikille kampuksille ympäri Yhdysvaltoja.

CCC:n toimintamuotoja ovat esimerkiksi erilaiset evankelioimiskampanjat, musiikkityö, raamattu-ja rukouspiirit ja koulutustyö. Opiskelijoiden lisäksi CCC tekee työtä myös myös koululaisten, urheilijoiden ja liikemiesten parissa. Bill Bright kehitti vuonna 1956 CCC:n evankelioimistyötä varten pienen vihkosen nimeltään Neljä hengellisen elämän tosiasiaa. (Four Spiritual Laws). Brightin tarkoituksena oli luoda yksinkertainen ja selkeä evankelioinnin työkalu, jota kuka tahansa voi käyttää. Teos on käännetty monelle eri kielelle ja se on levinnyt liikeen mukana ympäri maailmaa.

CCC:n toiminta laajeni 1950-1960-lukujen vaihteessa Yhdysvaltojen ulkopuolelle. Suomessa CCC ei ole järjestäytynyt omaksi itsenäiseksi järjestöksi, vaikka onkin vaikuttanut Suomessa jo vuodesta 1967 lähtien. Erityisesti yhteistyötä CCC:n kanssa on tehnyt Kansan Raamattuseura, joka aloitti 1972 yhteistyön CCC:n Euroopan työtä tekevän, Agape Europen, kanssa.

(Kts. Kansan Raamattuseura).

Tiedot päivitetty: 08.06.2015

 

Linkkejä:

cru.org

 

Lähteet:

Internet

The Jesus Film Project: The Jesus Film Project. , 2007. http://www.jesusfilm.org/index.html [2007-01-18]

 

Kirjat

Heino, Harri: Mihin Suomi tänään uskoo, 89-90. Helsinki: Werner Söderström, 1997.

Melton, Gordon, J: Encylopedia of Protestantism. New York: Facts on File, 2005.

Lisätiedot

Kotikunta