Ekumeenisten karmeliittojen ystävät ry

Ekumeenisten karmeliittojen ystävät ry

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Ekumeeninen Karmeliittaluostariyhteisö

Ekumeenisten karmeliittojen ystävät ry on yhdistys, joka toimii evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksen pohjalta. Yhdistys on perustettu 4.2.2006 ja se on rekisteröity 21.12.2006. Yhdistyksen tehtävä on tukea Ekumeenisen Karmeliittayhteisön toimintaa. Yhdistys järjestää hiljaisuuden retriittejä, retriitinomaisia kursseja ja matkoja. Suomessa on yksi luostarijäsen ja viisi kotonaan asuvaa familiaanijäsentä. Yhdistyksessä on noin 120 jäsentä (2011). Tavoitteena on karmeliittaspiritualiteetin, ekumenian ja uskontojen välisen vuoropuhelun hengessä edistää kontemplatiivista rukouselämää Suomessa.

Ekumeeninen Karmeliittaluostariyhteisö on toiminut Suomessa vuodesta 2005 lähtien. Siihen kuuluu luostari- ja, maallikkojäseniä sekä yhdistyksen muita jäseniä. Vuoden 2007 alusta luostariyhteisö on toiminut Helsingin Vartiosaaressa. Keväällä 2013 luostari yhteisö muutti Mellunmäkeen. Sen emoyhteisö on Espanjassa toimiva Carmelo Ecuménico e interreligioso (CEI). Ekumeeninen Karmeliittayhteisö ei ole katolisen kirkon alainen, vaan toimii evankelis-luterilaisen kirkon piirissä.

Vatikaanin toisen konsiilin (1962-1965) innoittamana Espanjaan syntyi 1970- ja 1990-luvuilla ryhmiä, jotka halusivat suuntautua ekumeniaan ja uskontodialogiin. CEI on yksi näistä yhteisöistä. Sen perusti vuonna 1996 Clara Caro Román. CEI puolestaan on Espanjassa Santanderin piispan jurisdiktion alainen. CEI on assosioitu karmeliittasääntokuntaan vuonna 2009. Se tarkoittaa, että karmmeliittasääntökunnan ja CEI:n välillä vallitsee hengellinen yhteys, vaikka järjestöt ovat erilliset.

Tiedot päivitetty: 11.04.2018

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue

, , ,