Elämän Sana Suomi, Livets Ord Finland

Elämän Sana Suomi, Livets Ord Finland

Kuvaus

Elämän Sanan juuret ovat toisen maailmansodan jälkeisessä helluntaiherätyksessä sekä tähän pohjautuvissa parantamisliikkeissä Yhdysvalloissa. Ruotsin evankelis-luterilaisen kirkon pastori Ulf Ekman kävi raamattukoulun Yhdysvalloissa ja perusti Livets Ord -seurakunnan Uppsalaan vuonna 1983. Elämän Sana -seurakunta edustaa karismaattista uskonliikettä.

Ryhmä uskovia kutsui Yhdysvalloista pastori Jim Kasemaniin puhumaan Suomeen (1979), minkä pohjalta Uskon sana -liike rekisteröityi Suomessa syksyllä 1981. Tämä tapahtumaketju voidaan nähdä perustana muiden Uskon sana -liikkeen yhteisöjen synnylle, kuten Elämän sana ry:n perustamiselle.

Kaseman kuuluu Kenneth E. Haginin perustamaan ja johtamaan Word of Faith -liikkeeseen. Suomalaiset Uskon Sana -liikkeen henkilöt olivat puolestaan Suomen Vapaakirkon piiristä. Vuonna 1984 Uskon Sana ry.ssä oli 30 jäsentä ja sillä oli toimintaa Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Riihimäellä.

Elämän Sana-Livets Ord rekisteröitiin 30.1.1986. Turun Elämän Sana perustettiin vuonna 1990. Se on itsenäinen, mutta yhdensuuntainen Uppsalan Livets Ord -seurakunnan kanssa. Liikkeen mukaan Jumalan siunaus näkyy hengellisen siunauksen lisäksi myös maallisena menestyksenä ja hyvänä terveytenä. Suomessa Elämän Sana -seurakunnat ovat kuitenkin ottaneet etäisyyttä menestysteologian voimakkaimpiin korostuksiin. Tavoiteltavana pidetään myös Pyhän Hengen kastetta, jonka ensimmäisenä merkkinä pidetään kielillä puhumista.

Elämän Sana korostaa juutalaiskansan merkitystä pelastushistoriassa, ja tekee lähetystyötä Israelissa. Se järjestää parantumiskokouksia ja tekee myös ohjelmatuotantoa TV 7:lle ja Radio Dei:lle. Elämän Sana rekisteröityi uskonnolliseksi yhdyskunnaksi 8.6.2018.

2021 57
2020 56
2019 49
2018 44

 

Linkkejä:

elamansana.fi

 

Lähteet:

Kirjat

Heino, Harri: Mihin Suomi tänään uskoo, 89-90. Helsinki: Werner Söderström, 1997. 146-148

Tiedot päivitetty: 27.10.2022

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue

, ,