Evankeliumi Suomessa – Good News Mission in Finland ry

Evankeliumi Suomessa – Good News Mission in Finland ry

Kuvaus

Eteläkorealainen Ock Soo Park (1944-) perusti vuonna 1976 Good News Mission -nimisen järjestön (tunnetaan myös nimellä Good News Church). Ennen liikkeen perustamista hän koki voimakkaan uskonnollisen herätyksen vuonna 1962 ja opiskeli World Evangelization Crusade -liikkeen koulussa.

Liikkeen raamattunäkemys on fundamentalistinen. Pastori Park korostaa, että ihmisen tarvitsee pyytää vain kerran syntien anteeksiantamusta. Jeesuksen sovitustyö nähdään niin ehdottomana, että yksittäisten syntien ja syntisyyden katuminen hengellisen uudelleensyntymisen jälkeen on turhaa ja estää hengellisen kasvun. Niin ikään liike opettaa, että ihmisen on mahdollista elää täysin Jumalan yhteydessä ja vapaana synnin vaikutuksesta. Opetustaan Park kutsuu oikeaksi evankelikaalisuudeksi, josta muut kirkot ovat hairahtuneet. Park perusti International Youth Fellowship (IYF) -järjestön vuonna 2001 ja se on osa Good News Mission -järjestöä. IYF toimii 80 maassa. Se organisoi erilaista nuorisotoimintaa kuten kielikursseja, urheilutoimintaa, musiikkitoimintaa, johtajuuskursseja ja kesäleirejä. Tarjontaan kuuluu lisäksi kursseja, joiden tarkoitus on opastaa mielen tutkimiseen ja muutokseen Raamatun valossa (Mindset-kurssit). Park on perustanut myös vuonna 2008 oppilaitoksen nimeltä Mahanaim School of Theology.

Good News Mission aloitti Suomessa lähetystyön vuonna 2005. Evankeliumi Suomessa – Good News Mission in Finland ry on rekisteröity 31.7.2007. Myös IYF järjestää Suomessa toimintaa.

Tiedot päivitetty: 11.04.2018

Lisätiedot

Kotikunta