Gnostilainen seura ry

Gnostilainen seura ry

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Gnostilainen seura ry on rekisteröity 15.7.2009. seuran rinnalla toimi aiemmin myös Gnostilainen seurakuntayhdistys ry., joka rekisteröitiin vuonna 2010. Seurakuntayhdistys ei enää toimi. Seuran tarkoitus on vaalia gnostilaista perintöä ja edistää gnostilaisuuden tutkimusta ja tuntemusta.

Gnostilainen seura katsoo edustavansa alkukirkon gnostilaista opetusta nykyaikaisessa uudistuneessa muodossa. Kirkon opetus korostaa uskoa yhteen rakastavaan Jumalaan, joka asuu kaikissa luoduissa jumalallisen kipinän kautta. Seura korostaa suvaitsevaisuuden merkitystä ja sitä, että kaikki lähimmäisenrakkautta edistävä uskonnot ovat tasavertaisia. Seuran mukaan tieto (kr. gnosis) merkitsee ihmisen jumalallisen alkuperän oivaltamista. Opetuksiin kuuluu muun muassa jälleensyntymisoppi.

Seuralla on kuusi toimintalinjaa. Se järjestää luentoja, gnostilaisia messuja (Valon messu), avoimia keskustelupiirejä (G-klubi ja Valonpiiri). Muita toimintoja ovat Gnostilainen riitti ja Mysteerikoulu ja itseopiskelu. Seurassa on noin 200 jäsentä.

Tiedot päivitetty: 17.02.2020

 

Linkkejä:

gnosis.fi

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue

, , , , , ,