Gnostinen seura AGEAC Suomi

Gnostinen seura AGEAC Suomi

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Nimen merkitys: AGEAC (Asociacion de Gnostica Estudios
Antropologicos, Culturales y Cientificos:
Gnostinen seura antropologisille, kulttuurisille ja tieteellisille tutkimuksille).

Gnostinen seura on Jyväskylässä toimiva esoteerinen ryhmä. Seuran tehtävä on jakaa tietoa henkisestä kasvusta ja gnosiksesta. Se on osa kansainvälistä AGEAC-liikettä, jonka päämaja sijaitsee nykyään Espanjassa. AGEAC-liikkeen perusti vuonna 1989 Òscar Uzcategui (1950-) vaalimaan ja edistämään Samael Aur Weorin perintöä.

Liikkeen taustalla ovat kolumbialaissyntyinen Samael Aur Weorin (1917-1977, oik.Victor Manuel Gomez Rodriguez) muotoilemat opit ja käytännöt. Hän perusti Meksikossa 1970-luvun alussa Universaalin gnostilaisen kirkon. Weorilla oli erilaisia mystisiä kokemuksia 1940-luvun lopulta alkaen. Weor lainasi opetuksiinsa aineksia hyvin monista uskonnollisista perinteistä, liikkeistä ja teksteistä: kristillisestä gnostilaisuudesta, Blavatskyn ja Krishnamurtin kirjoituksista ja monista new age -liikkeen lähteistä.

Gnostisen seuran keskeinen toimintamuoto on kurssit, joissa tarjotaan sekä teoreettista opetusta että harjoitusten ja tekniikoiden opetusta. Opetuksen tavoitteena on korkeimman todellisuuden havaitseminen.

Kurssien teemoja ovat muun muassa: unijooga, eri uskontojen vertailu, symbolismi ja valkoinen samanismi. Unijoogan harjoittajat uskovat, että kaikki uniharjoituksissa opittu on hyödyksi kuoleman hetkellä. Unijoogan siis uskotaan opettavan mieltä siirtymään yhdestä ulottuvuudesta toiseen täysin tietoisena. AGEAC-liike ei katso edustavansa mitään yksittäistä uskontoa, vaan eri uskonnollisten ja henkisten perinteiden yhteistä ydintä.

Tiedot päivitetty: 15.07.2015

Lisätiedot

Kotikunta