Happy Science Finland ry

Happy Science Finland ry

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Kofuko no Kagaku (Onnellisuuden tiede, The Science of Happiness. Vuonna 2008 liikkeen nimi muutettiin virallisesti Happy Science -nimiseksi) on yksi lukuisista toisen maailmansodan jälkeen syntyneistä japanilaista uusista uskonnollisista liikkeistä.

Happy Science -liikkeen on perustanut japanilainen juristi Ryoho Okawa (s.1956-) vuonna 1986 saamiensa ilmoitusten pohjalta. Okawan mukaan hän on kommunikoinut muun muassa monien merkittävien edesmenneiden buddhalaisten opettajien ja munkkien henkien kanssa, mutta hän ollut myös yhteydessä esimerkiksi Mooseksen ja Jeesuksen henkien kanssa. Liike on ammentanut aineksia erityisesti buddhalaisuudesta, mutta se on lainannut aineksia myös kristinuskosta. Kofuko no Kagaku -liike katsoo, että sillä ja Japanilla on erityistehtävä johdattaa ihmiskunta uuteen henkiseen aikakauteen, jossa altruismi ja henkisyys ovat voittaneet materialismin. Liikkeen jäsenmäärä kasvoi varsin nopeasti ja 1990-luvun puolessa välissä jäseniä oli jo noin 10 miljoonaa, joista suurin osa Japanissa. Happy Science -liike sai Japanissa virallisen uskonnollisen yhteisön aseman vuonna 1991.

Liikkeen opin mukaan todellisuus nähdään monitasoisena – se rakentuu kymmenestä erilaisesta henkisestä ulottuvuudesta. Fyysisestä maailmasta käytetään nimitystä kolmas ulottuvuus. Okawan merkitys on keskeinen. Hänen katsotaan oleva El Cantare -henkiolennon inkarnaatio, ainutlaatuinen Jumalan lähettiläs ja hengellinen auktoriteetti. Liike korostaa itsensä kehittämistä ja opettaa, että ihminen on olemukseltaan yhtä Jumalan kanssa. Jumalaa on kaiken taustalla oleva tietoisuus, joka ei ole ”olento”. Okawan uskotaan olevan yhteydessä myös eri maiden johtajien ja poliitikkojen suojelushenkiin.

Suomessa liike aloitti toimintansa vuonna 2008, kokoontumiset olivat aluksi yksityiskodeissa. Se on rekisteröity 29.7.2010 nimellä Happy Science Finland ry. Toimintamuotoina ovat seminaarit, rukouspalvelu ja meditaatioharjoitusten jäejestäminen. Liikkeen lehtiä on käännetty suomeksi noin 2000 kpl. Yhdistyksessä on 50 jäsentä (2011). Suomen Happy Science ry:n toimintoja johdetaan Tokiosta, liikkeen kansainvälisestä osastosta.

Tiedot päivitetty: 11.04.2018

 

Linkkejä:

sites.google.com/site/suomenhappyscience/

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue