Helhet genom Kristus rf, Eheyteen Kristuksessa ry

Helhet genom Kristus rf, Eheyteen Kristuksessa ry

Kuvaus

Förbönssamtal

Eheyteen Kristuksessa ry on ekumeeninen esirukous- ja sielunhoitoliike, jolla on yhteys Hengen uudistus -liikkeeseen. (Ks. Hengen uudistus kirkossamme ja Oasrörelsen.)

Liike alkoi USA:ssa episkopaalikirkon piirissä 1960-luvun lopulla Victorious Ministry Through Christ (VMTC) -nimisenä. Sen perustajana tunnetaan Anne S. White. Liikkeen toteuttama työ on ollut alusta asti ekumeenista eli tunnustuskuntarajat ylittävää, ja se on suuntautunut paikalliseurakuntien työn tukemiseen. Nykyisin VMTC-järjestöön kuuluvia yhdistyksiä on eri puolilla maailmaa.

Suomessa liikkeen toiminnan aloitti Linnea Tainio vuonna 1973 Hyvinkäällä. Se on rekisteröity yhdistykseksi 11.1.1994. Yhdistys toimi aluksi nimellä Förbönssamtal, mutta vuonna 2004 nimi muutettiin nykyiseen muotoon ja samalla yhdenmukaiseksi muiden pohjoismaisten vastaavien organisaatioiden kanssa.

Toimintamuotoina ovat alusta asti olleet 2 kertaa vuodessa järjestettävät esirukouskeskustelukoulut pastoreille ja maallikoille. Esirukouskeskustelun tarkoituksena ei ole ratkaista akuutteja kriisejä vaan varustaa osallistujia hengelliseen työhön ja auttaa jättämään negatiivisiksi katsotut elämäntavat. Esirukouskeskustelu on sielunhoidon muoto, joka toteutetaan tiimityöskentelynä. Koulutuksen lisäksi yhdistys järjestää retriittejä.

Yhdistyksen talous perustuu lahjoituksiin ja uhreihin.

Tiedot päivitetty: 12.04.2018

 

Linkkejä:

helhetgenomkristus.fi

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue

, ,