Helsingin Baptistilähetys ry

Helsingin Baptistilähetys ry

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Suomen Baptistilähetyksen ensimmäinen seurakunta perustettiin Porissa vuonna 1985. Suomen Baptistilähetyksen seurakunnat eivät kuuluu Suomen Baptistiyhdyskuntaan. Paikallisseurakunnan toimintaa johtaa miesjäsenistön keskuudesta valittu vanhimmisto. Suomen Baptistilähetys korostaa, että paikallisseurakunnan ulkopuolella ei tule olla minkäänlaista katto-organisaatiota.

Helsingin Baptistilähetys on vuonna 1997 perustettu itsenäinen baptistiseurakunta. Se on rekisteröity yhdistyksenä 16.4.1998. Toimintamuotoina ovat herätys- ja rukouskokoukset, raamattutunnit, lasten pyhäkoulu, leiri-ja kuorotoiminta sekä ympäristöevankeliointi. Lähetystyön tukeminen on keskittynyt Israelin tukemiseen. Jäseniä on noin 50 (2011).

Suomen Baptistilähetys julkaisee Uusi elämä Jeesuksessa -nimistä lehteä. Seurakuntien keskeisimmät opetukset ovat samoja kuin ns. vapailla suunnilla. Suomen Baptistilähetyksen piirissä toimivat seurakunnat eivät hyväksy vuoden 1992 raamatunkäännöstä. Seurakunnissa korostetaan Raamatun auktoriteettia uskonelämän ohjeena, eikä myöskään mitään Raamatun ulkopuolista tunnustusta hyväksytä. Armolahjat nähdään tärkeänä niin yksilön kuin seurakunnankin elämässä. Seurakunnat kannattavat seurakuntakurin ylläpitämistä eivätkä hyväksy esimerkiksi eronneiden uudelleenavioitumista. Niin ikään seurakunnat eivät hyväksy lapsikastetta, vaan ainoastaan uskovien aikuiskasteen.

Tiedot päivitetty: 12.04.2018

 

Linkkejä:

helsinginbaptistilahetys.fi

 

Lähteet:

Kirjat

Heino, Harri: Mihin Suomi tänään uskoo, 89-90. Helsinki: Werner Söderström, 1997. 143-145

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue