Helsingin Saalem-seurakunta

Helsingin Saalem-seurakunta

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Helsingin Saalem-seurakunta on perustettu vuonna 1928 ja se kuuluu jäsenseurakuntana Suomen Helluntaikirkkoon. Seurakunta on rekisteröity 7.7.2003. (helluntaiherätyksestä, ks. Suomen Helluntaikirkko).

Seurakunta syntyi, kun 11 kaksikielisen Filadelfia-nimisen helluntaiseurakunnan jäsentä piti metsänhoitaja Eino Mannisen johdolla rukoushetken, jossa päätettiin suomenkielisen seurakunnan perustamisesta. Manninen toimi seurakunnan johdossa neljäkymmentä vuotta aina kuolemaansa saakka. Helsingin Saalem yhdistyi vuonna 1934 toisen helluntalaisseurakunnan, Siloamin kanssa.

Toisen maailmansodan aikana helluntailiikkeellä oli vaikeuksia. Eino Mannisen eduskuntavaaliehdokkuus johti Saalemseurakunnan hajaantumiseen. Osa seurakuntalaisista perusti Eino Hokkasen johdolla Siion seurakunnan vuonna 1945. 1950- ja 1960-luvuilla Saalemin kasvu oli tasaista, mutta alkuaikojen kasvua hitaampaa. Seuraava voimakkaan kasvun kausi sijoittui 1970-luvun loppuun ja 1980-luvun alkuun, jolloin Niilo Ylivainion toiminnan ansiosta helluntailaisuus oli myös voimakkaasti julkisuudessa.

Saalem-seurakunnan toimintaan kuuluvat viikottaiset jumalanpalvelukset ja muut hengelliset tilaisuudet, lapsi- ja nuorisotyö, nuorille aikuisille suunnattu toiminta, sielunhoito- ja esirukouspalvelu, jumalanpalvelusten videolähetykset sekä raamattukoulu. Sielunhoitotyöhön kuuluu muun muassa vastaanottoluonteista sielunhoitoa, kokouksiin liittyvää rukouspalvelua, ryhmiä tukea tarvitseville sekä puhelinsielunhoitoa. Saalem-seurakunta tekee laajaa lähetystyötä yhteistyössä Fida Internationalin kanssa. Seurakunnassa on 3381 jäsentä (2012). Jäsenlehden levikki on 2365.

Helsingin Saalemilla on ollut runsaasti kansainvälisiä yhteyksiä. Seurakunnassa on käynyt useita tunnettuja kansainvälisiä julistajia, kuten William Branham ja Billy Graham.

Tiedot päivitetty: 03.05.2018

 

Linkkejä:

saalem.fi

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue