Hengen uudistus kirkossamme ry

Hengen uudistus kirkossamme ry

Kuvaus

Karismaattiset liikkeet ovat armolahjojen käyttöä ja Pyhän Hengen uudistusta painottavia herätysliikkeitä. Helluntailaisuudesta poiketen karismaattiset liikkeet vaikuttavat perinteisten kristillisten kirkkojen sisällä. Tavallisimpia armolahjoja ovat kielilläpuhuminen, profetoiminen ja parantaminen. Karismaattiset liikkeet saivat alkunsa 1960-luvulla ja nykyisin niiden arvioidaan tavoittavan 180 miljoonaa kristittyä maailmanlaajuisesti.

Hengen uudistus kirkossamme on evankelisluterilaisen kirkon sisällä toimiva karismaattinen liike, joka syntyi 1970-luvun lopulla. Liike rekisteröitiin 29.12.1989. Yhdistys painottaa hengellistä seurakuntauudistusta ja pyrkii rakentamaan uudistusta etsivien seurakuntien verkostoa. Yhdistykseen kuuluu 878 jäsentä (2011).

Yhdistys julkaisee Kädenojennus-lehteä (osoitteellinen jakelu 987) ja järjestää Sanan ja rukouksen iltoja, ylistys- ja armolahjakoululutusta sekä Toivon lähde -rukouspalvelua. Kaikki toiminta tapahtuu yhteistyössä paikallisseurakuntien, hiippakuntien ja järjestöjen kanssa.

Tiedot päivitetty: 03.05.2018

 

Linkkejä:

hengenuudistus.fi

 

Lähteet:

Artikkelit

Heino, Harri: Karismaattinen liike. Teoksessa N. G. Holm, K. Suolinna & T. Ahlbäck (red./toim.): Aktuella religiösa rörelser i Finland /Ajankohtaisia uskonnollisia liikkeitä Suomessa, 389-408. Åbo: Åbo Akademi, 1981.

 

Kirjat

Heino, Harri: Mihin Suomi tänään uskoo, 89-90. Helsinki: Werner Söderström, 1997. 62

Lisätiedot

Kotikunta