Hyvinkään Baptistilähetys

Hyvinkään Baptistilähetys

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Hyvinkään Baptistilähetys on Suomen Babtistilähetyksen piiriin kuuluva itsenäinen seurakunta. Se on perustettu vuonna 1993. Toimintamuotoina ovat viikottaiset kokoukset ja Teekellari.

Suomen Baptistilähetyksen ensimmäinen seurakunta perustettiin Porissa vuonna 1985. Suomen Baptistilähetyksen seurakunnat eivät kuuluu Suomen Baptistiyhdyskuntaan. Paikallisseurakunnan toimintaa johtaa miesjäsenistön keskuudesta valittu vanhimmisto. Suomen Baptistilähetys korostaa, että paikallisseurakunnan ulkopuolella ei tule olla minkäänlaista katto-organisaatiota.

Suomen Baptistilähetys julkaisee Uusi elämä Jeesuksessa -nimistä lehteä. Seurakuntien keskeisimmät opetukset ovat samoja kuin ns. vapailla suunnilla.

Suomen Baptistilähetyksen piirissä toimivat seurakunnat eivät hyväksy vuoden 1992 raamatunkäännöstä. Nämä seurakunnat korostavat Raamatun auktoriteettia uskonelämän ohjeena, eivätkä hyväksy myöskään mitään Raamatun ulkopuolista tunnustusta. Armolahjat nähdään tärkeänä niin yksilön kuin seurakunnan elämässä. Seurakunnat kannattavat seurakuntakurin ylläpitämistä, eivätkä hyväksy esimerkiksi eronneiden uudelleenavioitumista. Niin ikään seurakunnat eivät hyväksy lapsikastetta, vaan ainoastaan uskovien aikuiskasteen.

Tiedot päivitetty: 16.06.2015

 

Lähteet:

Kirjat

Heino, Harri: Mihin Suomi tänään uskoo, 89-90. Helsinki: Werner Söderström, 1997. 143-145

Lisätiedot

Kotikunta