Itsenäinen Yoga ja Meditaatiokoulu ry

Itsenäinen Yoga ja Meditaatiokoulu ry

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Oberoende Skolan för Yoga och Meditation rf

Itsenäinen Yoga ja Meditaatiokoulu ry on perustettu vuonna 1987 (rekisteröity samana vuonna 16.9). Koululla on kurssikeskus Sukulassa, Forssan lähellä. Koulun opettajat ovat saaneet koulutuksensa tanskalaisen Swami Janakanandan vuonna 1970 perustamassa Skandinavian Yoga and Meditaatiokoulussa, jonka pääkeskus on Håån kurssikeskus Etelä-Ruotsissa. Scandinavian Yoga ja Meditaatiokoululla on useita toisistaan riippumattomia kouluja Saksassa ja Pohjoismaissa. Ne ovat taloudellisesti itsenäisiä ja poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomia.

Scandinavian Yoga ja Meditaatiokoulun opetus sisältää laajan kirjon erilaisia harjoituksia. Asentoharjoitusten lisäksi opetetaan puhdistautumisharjoituksia, hengitysharjoituksia, sekä erilaisia meditaatioita ja rentoutumisharjoituksia. Koulussa korostetaan joogan tarjoavan kenelle tahansa soveltuvia kehon ja mielenhallinnan välineitä, joita jokainen voi käyttää haluamiinsa päämääriin. Ideologista ja uskonnollista opetusta pyritään määrätietoisesti välttämään.

Skandinaavinen jooga- ja meditaatiokoulu perustettiin Helsinkiin 11.11.2008. Opetusta tarjotaan lähinnä Oulunkylässä ja Haagassa.

Tiedot päivitetty: 03.05.2018

 

Linkkejä:

yogameditation.com
joogameditaatio.fi

 

Lähteet:

Kirjat

Heino, Harri: Mihin Suomi tänään uskoo, 89-90. Helsinki: Werner Söderström, 1997. 269-270

Lisätiedot

Kotikunta