Joogakeskus Himalaja

Joogakeskus Himalaja

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Joogakeskus Himalaja avasi ovensa 7.1.2006 Turussa. Joogakeskus tarjoaa opetusta erilaisissa joogatyyleissä, kuten hatha- ja kundaliinijoogassa.

Kundaliinijoogaa kutsutaan tietoisuuden joogaksi. Se on maanläheinen keino oppia tuntemaan itsensä ja omat voimavaransa tässä elämässä. Kundaliinijoogan vaikutukset ovat sen harjoittajien mukaan tervehdyttäviä ja tähtäävät kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kundaliinijooga nähdään tieteenä, joka tähtää elimistön ja mielen toimintakunnon ylläpitämiseen. Kundaliinienergian sanotaan olevan jokaisessa olevaa luovaa voimaa. Se sijaitsee selkärangan alaosassa noin neljännen nikaman kohdalla, missä se lepää kuin kerälle kiertynyt käärme. Kun kundaliinienergiaa aktivoidaan tietoisesti joogaharjoitusten, hengityksen ja mantrojen avulla, se aloittaa matkansa ylöspäin kiertäen spiraalin muodossa pitkin selkärankaa ja samalla tasapainottaen chakrat eli energiakeskukset.

Hathajoogan avulla puolestaan ihmisen sanotaan voivan saavuttaa kehonsa hallinnan. Oikean luonnollisen hengityksen rytmiä kuunnellen on mahdollista tehdä kehonharjoitukset niin, että ne voivat kehittää kehon elimiä ja niiden toimintoja. Terveen kehon saavuttaminen johtaa hathajoogan periaatteiden mukaan terveen sielun kehittymiseen. Hathajoogan harjoituksissa tarvitaan myös taukoja aktiivisten jaksojen väliin. On palattava tekemisestä olemiseen ja etsittävä kosketusta hiljaisuuteen. Tekemällä tilaa on mahdollista uudistaa läsnäolo ja tulla tietoisiksi harjoituksesta.

Tiedot päivitetty: 04.05.2018

Linkkejä
himalaja.fi

Lisätiedot

Kotikunta

Maakunta

Toiminta-alue

, ,