Kotiryhmäverkosto ry

Kotiryhmäverkosto ry

Kuvaus

Pienryhmätoimintaa organisoiva Kotiryhmäverkosto ry on noin 300 aktiivin soluyhteisö,joka on vaikuttanut pääkaupunkiseudulla syksystä 1999 alkaen (virallisia jäseniä oli 47 vuonna 2011). Yhdistys on rekisteröity 11.9.2000. Kotiryhmäverkosto painottaa kristillistä elämäntapaa ja yhteisöllisyyttä. Verkosto toimii luterilaisen kirkon sisällä yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa. Kotiryhmät kokoontuvat yleensä viikoittain. Verkosto järjestää Helsingissä Munkkiniemen seurakunnan yhteydessä iltamessuja kaksi kertaa kuussa.

Kotiryhmäverkoston toiminta-ajatus liittyy kansainväliseen soluseurakunta-ajatteluun, joten pienryhmät ovat oleellinen osa Verkostoa. Hengellisessä kasvussa on olennaista yhteys toisiin ihmisiin ja kristittyjen keskinäisessä yhteydessä kasvaminen. Painotus on siis pienryhmissä enemmän kuin messussa. Solu, joka vastaa kuin pientä seurakuntaa, kokoontuu koteihin ylistämään, lukemaan Raamattua, keskustelemaan uskonelämästä ja rukoilemaan. Jokainen kristitty on soluseurakunta-ajattelun mukaan kutsuttu kasvamaan toisten palvelijana, minkä vuoksi Verkoston jäseniä tuetaan omien lahjojen löytämisessä ja kutsumuksensa toteuttamisessa. Pienryhmä ei ole suljettu, vaan pyrkii olemaan tavoittava yhteisö ja kutsumaan uusia ihmisiä uskonyhteyteen, mikä tapahtuu erityisesti jo olemassa olevien ihmissuhteiden kautta. Pienryhmiin liittyy myös henkilökohtaisen mentoroinnin ja opetuksen kautta tapahtuva opetuslapsettaminen.

Yhteisön pyrkimyksenä on, että jokainen kristitty kasvaa hengelliseen aikuisuuteen ja vanhemmuuteen. Verkoston monet painotukset ovat suoraan Lutherilta. Toiminta on vapaaehtoista, päätoimisia työntekijöitä on kaksi. Verkosto järjestää myös koulutusta (Alfa-kurssit). Yhteisön jumalanpalvelukset ovat opetuspainotteisia; kirkkovuoden tekstien sijaan saarna koskee yleensä jotain tiettyä teemaa. Musiikista vastaavat musiikkiryhmät,joiden esittämä musiikki on ylistyspainotteista. Jumalanpalveluksen jälkeen on pientä tarjoilua, aikaa keskusteluun ja mahdollisuus rukouspalveluun. Ilmainen Verkosto.net –lehti ilmestyy noin 4 krt vuodessa (levikki noin 700 kpl.).

Paikallisia kotiverkosto-yhteisöjä on myös seuraavilla paikkakunnilla: Joutjärvi, Jyväskylä, Järvenpää, Kangasala, Tampere ja Turku. Nämä yhteisöt eivät kuitenkaan kuulu Kotiryhmäverkostoon, vaikka ovat samantyyppisiä.

Tiedot päivitetty: 11.05.2018

 

Linkkejä:

verkosto.net

 

Lähteet:

Opinnäytetyöt

Juutinen, Ella-Maria: Kun Jumala ei vastaa – fenomenologinen tutkimus kymmenen kotiryhmäverkostolaisen hengellinen erämaa-kokemuksesta. Käytännöllisen teologian pro gradu -tutkimus. Helsinki: Helsingin yliopisto. Käytännöllisen teologian laitos, 2008.

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue

, , , , ,