Majakka-seurakunta

Majakka-seurakunta

Kuvaus

Suomen Majakka yhdistys ry

Nimen merkitys: Seurakunnan nimi viittaa ajatukseen Jeesuksen opetuksista merkittävimpänä valon ja elämän lähteenä.

Majakka on kristilliseen uskontunnustukseen (Lausannen julistus 1974) pitäytyvä itsenäinen paikallisseurakunta. Se rekisteröitiin yhdistykseksi 5.11.1998.

Majakka on Espoon ekumeenisen toimikunnan jäsen. Seurakunta tekee yhteistyötä kristillisten seurakuntien ja järjestöjen kanssa erilaisilla sosiaalityön alueilla kuten ruokapalvelu ja päihdetyö. Majakka-seurakunta osallistuu Espoon Ankkurin toimintaan yhtenä viidestä yhteistyöseurakunnasta. Espoon Ankkuri on matalan kynnyksen päiväkeskus ja avohoitoyksikkö päihderiippuvaisille. Seurakunta on mukana Matinkylä-Olarin monitoimisissa, joka on alueen nuorten parissa työskentelevien tahojen (lähipoliisi, koulut, MLL) keskustelu-ja yhteistyöfoorumi.

Kansainvälisesti Majakka-seurakunta on linkittynyt Ministers Fellowship Europe-ja Ministers Fellowship International-järjestöjen kanssa. Majakka-seurakunta tekee kummilapsityötä Intiassa yhteistyössä Manna Ministries International-järjestön kanssa.

Pääjumalanpalvelusta kutsutaan Majakka-illaksi. Iltojen painopiste on opetuksessa, rukouksessa ja musiikissa. Muita toimintamuotoja ovat aikuistyö, nuorisotyö, lapsityö, humanitäärinen työ, kehitysyhteistyö ja lähetystyö. Aikuisia jäseniä on noin 100 (2011).
Säännölliseen toimintaan osallistuu 250 henkilöä.

Tiedot päivitetty: 15.05.2018

 

Linkkejä:

majakka.net

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue

,