Mikao Usuin Reiki ry

Mikao Usuin Reiki ry

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Nimen merkitys: Reiki tulee japanilaisista sanoista ”rei”, joka merkitsee itseä tai henkeä ja ”ki” joka puolestaan tarkoittaa universaalia elämänenergiaa.

Nykyisen reiki-liikkeen perustaja Mikao Usui (1865-1926) perusti Tokioon vuonna 1922 ensimmäisen reiki-koulun. Wanja Elisabeth Twan toi reikin Suomeen vuonna 1985. Hän koulutti ensimmäiset suomalaiset reiki-opettajat. Vuonna 1985 järjestettiin ensimmäiset suomenkieliset reikikurssit. Mikao Usuin Reiki ry on rekisteröity 16.8.2001.

Reiki on vaihtoehtoinen hoitomuoto, joka perustuu ”ki”-energian siirtämiseen ja voimistamiseen reikihoitajan käsien kautta. Reikin avulla hoidetaan kuitenkin fyysisen ruumiin lisäksi myös ihmisen henkistä olemusta. Reikiin kuuluu myös henkisen kasvun ajatus. Reikin harjoittajat uskovat, että kyseinen hoitomuoto herkistää kykyä kuunnella sisäisen intuition ääntä, jolloin sairauksista ja vaikeuksista päästään helpommin eroon. Reikiä käytetään erilaisten sairauksien hoitamisen lisäksi myös terapeuttisessa mielessä erilaisten traumojen ja stressin purkamiseen.

Tiedot päivitetty: 15.05.2018

 

Lähteet:

Kirjat

Heino, Harri: Mihin Suomi tänään uskoo, 89-90. Helsinki: Werner Söderström, 1997. 357-358

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue