Nei Gong – kiinalainen pehmeä voima ry

Nei Gong – kiinalainen pehmeä voima ry

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Nimen merkitys: Seuran nimi muodostuu kahdesta osasta: kiinankielinen sana ’nei’ merkitsee sisäistä tai sisäpuolella olevaa ja ’gong’ (sama kuin gongfu tai qigong -sanoissa) esim. harjoitusta, menetelmää tai ponnistelua. Nei Gong voidaan ymmärtää ’sisäiseksi harjoitukseksi’ tai ’menetelmäksi sisäisen voiman kehittämiseksi’.

Yhdistyksen tarkoitus on edistää jäsentensä terveyttä ja hyvinvointia. Nei Gong-yhdistys on perustettu vuonna 1993 ja se on rekisteröity 18.1.1994.

Mestari Fangming Wang (s. 1952) on tuonut Suomeen Chen-tyylin taijiquanin kattaen sisäisen voiman kehittämismenetelmät (kuten Hunyuan taiji qigongin, taiji bangin ja chansigong-harjoitukset), liikesarjat, traditionaaliset asemuodot sekä pari- ja itsepuolustusharjoitukset.

Yhdistyksessä harjoitetaan perinteisiä kiinalaisia taolaisuuteen perustuvia kamppailumenetelmiä kuten qigong ja keskittymisharjoituksia sekä taiji-liikesarjoja. Yhdistys järjestää lajeihin liittyen niin ohjattuja kuin vapaaharjoituksia, kursseja ja seminaareja.

Tiedot päivitetty: 15.05.2018

 

Linkkejä:

neigong.org

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue