Oneness

Oneness

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Liikkeen perustaja on Kalki Bhagavan (oik. Vijya Kumar,s 1949-, joidenkin tietojen mukaan vuonna 1950 tai vuonna 1951). Hän avioitui Srimati Padmatin kanssa ja opiskeli Chennaissa. Paramacharya Sankara Bhagavatpada tutustui Kalki Bhagavaniin 1980-luvun lopulla, ja hän vakuuttui 1990-luvun alussa, että Kalki Bhagavan on Vishnun kymmenes inkarnaatio (avataar). The World Awakening Foundation perustettiin vuonna 1991 Madrasissa. Vuodesta 2002 lähtien liike on tunnettu nimellä Oneness-liike. Liike korostaa tietoisuuden heräämistä ja jumalallisen olemuksen oivaltamista yksilössä.

Jumaluus on kaikkialla oleva ykseys, joka on sekä maskuliininen ja feminiininen. Jumaluudella on lukemattomia erilaisia nimiä. Jumaluus voi erityisellä tavalla inkarnoitua ihmiseen (avataarat). Näiden avataarojen, kuten Kristus ja Buddha, Oneness-liike katsoo vaikuttavan ihmiskunnan tietoisuteen. Kalki Bhagavan ja Sri Amma ovat myös avataaroja, joiden tehtävä on johtaa ihmiset uuteen Kultaiseen Aikakauteen. Kalki Bhagavanan vaimo, Sri Amma, ilmentää liikkeen mukaan erityisesti jumaluuden feminiinistä aspektia. Uusi aikakausi merkitsee sitä, että ihmiskunta on saavuttanut ykseystietoisuuden, joka on korkein tietoisuuden taso.

Deeksha-rituaalilla on keskeinen merkitys henkisen heräämisen prosessisa. Deeksha tarkoittaa jumalallisen voiman välittämistä henkilölle ja liikkeen mukaan deeksha on saatu Kalki Bhagavanilta ja Sri Ammalta.

Oneness-liike järjestää meditaatiokoulutusta, satsang-tilaisuuksia, deeksha-tilaisuuksia ja julkaisee opetusmateriaalia. Toimintaan kuuluu myös Prosessipäivien järjestäminen. Niiden tarkoitus on opastaa ja kehittää ihmissuhdetaitoja. Oneness-liikkeellä on Etelä-Intiassa keskus- ja oppilaitos nimeltä Oneness University.

Suomeen Oneness-liike on rantautunut vuonna 2012. Tällä hetkellä Suomessa toimii kolme Oneness Pyhättöä (Kyyjärvellä, Kouvolassa ja Lahdessa), mutta toimintaa järjestetään myös muualla Suomessa (mm. Deeksha-illat, Herääminen Ykseyteen -kurssit, prosessipäivät). Esimerkiksi Herääminen Ykseyteen -kursseja järjestetään Helsingissä, Jyväskylässä, Tampereella, Oulussa ja Turussa.

Tiedot päivitetty: 15.05.2018

 

Linkkejä:

onenesssuomi.fi

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue

, ,