Porin Baptistiseurakunta

Porin Baptistiseurakunta

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Porin Baptistiseurakunnan kannatusyhdistys ry

Suomen Baptistilähetyksen ensimmäinen seurakunta perustettiin Porissa vuonna 1986. Kannatusyhdistys rekisteröitiin 27.1.1987. Toimintamuotoina ovat herätys- ja rukouskokoukset, nuorten illat sekä lähetyskirpputori. Tuettavina lähetyskohteina ovat Intia, Espanja ja kotimaan työ. Seurakunnassa on noin 50 jäsentä (2011).

Suomen Baptistilähetyksen seurakunnat eivät kuuluu Suomen Baptistiyhdyskuntaan. Baptistilähetys sai alkunsa 1980-luvun puolivälissä Porin Vapaaseurakunnan piiristä irtautuneiden jäsenten toimesta. Esikuvana uusille seurakunnille oli Kokkolan baptistiseurakunta, joka ei kuulu SBYK:aan. Merkittävä suunnannäyttäjä liikkeen alkuvaiheessa oli vapaakirkosta eronnut saarnaaja Pentti Tynjälä.

Seurakuntien keskeisimmät opetukset ovat samoja kuin ns. vapailla suunnilla. Paikallisseurakunnan toimintaa johtaa miesjäsenistön keskuudesta valittu vanhimmisto. Suomen Baptistilähetys korostaa, että itsenäisen paikallisseurakunnan ulkopuolella ei tule olla minkäänlaista katto-organisaatiota. Suomen Baptistilähetys julkaisee Uusi elämä Jeesuksessa -nimistä lehteä.

Suomen Baptistilähetyksen piirissä toimivat seurakunnat eivät hyväksy vuoden 1992 raamatunkäännöstä. Ne korostavat Raamatun auktoriteettia uskonelämän ohjeena, eivätkä hyväksy myöskään mitään Raamatun ulkopuolista tunnustusta. Armolahjat nähdään tärkeänä niin yksilön kuin seurakunnan elämässä ja niiden aktiivista tavoittelua rohkaistaan. Seurakunnat kannattavat seurakuntakurin ylläpitämistä, eivätkä hyväksy esimerkiksi eronneiden uudelleenavioitumista. Niin ikään seurakunnat eivät hyväksy lapsikastetta, vaan ainoastaan uskovien aikuiskasteen.

Tiedot päivitetty: 15.05.2018

 

Linkkejä:

porinbaptistisrk.com

 

Lähteet:

Kirjat

Heino, Harri: Mihin Suomi tänään uskoo, 89-90. Helsinki: Werner Söderström, 1997. 143-145

Rahkonen, Pauli: Herätyssaarnaaja Pentti Tynjälä. Pietarsaari: Kristillinen Kirja- ja Musiikkikustannus, 2004. http://www.kkjmk.net

Lisätiedot

Kotikunta