Raamattu Puhuu ry

Raamattu Puhuu ry

Kuvaus

Raamattu Puhuu -liike on tunnustuskuntiin sitoutumaton yhteisö. Sen perusti Yhdysvalloissa babtistipastori Carl Stevens, joka vuonna 1972 perusti ensimmäisen raamattukoulunsa. Tästä raamattukoulusta valmistunut Thomas Schaller toi liikkeen Suomeen vuonna 1975, jonka työn tuloksena syntyi Raamattu Puhuu -seurakunta. Raamattu Puhuu ry rekisteröitiin Helsingissä 26.9.1978. Liike on osa Greater Grace World Outreach –liikettä, johon kuuluu melkein 200 seurakuntaa noin 55 eri maassa.

Liikkeessä uskotaan, että Raamattu on sanallisesti, täydellisesti ja virheettömästi Jumalan inspiroimaa. Sillä katsotaan olevan auktoriteetti opastaa kristillistä ymmärrystä, elämää ja palvelustyötä. Niin ikään myös sitä, että tultuaan uskoon kristitty ei voi koskaan menettää pelastustaan. Liikkeessä on käytössä uskovien upotuskaste, mutta kasteella käymistä ei pidetä pelastumisen edellytyksenä vaan todisteena omasta uskosta ja se on vapaaehtoinen. Kesä- ja talvikonferenssien yhteydessä on mahdollisuus käydä kasteella, jos haluaa. Kokouksiin kuuluu tavallisesti ilmoitusosuus, saarna, yhteislauluja, pastorien ja seurakuntalaisten puheita) sekä rahankeräys toiminnan tukemiseen.

Helsingissä perustettiin ja aloitti toimintansa Pohjoismainen raamattukoulu vuonna 1977. Seurakuntia perustettiin Suomeen tämän jälkeen useita: Kuopio 1981, Turku 1984, Jyväskylä 1989, Tampere 1993, Vaasa 1997, Kainuu 2003. Tämän lisäksi eri puolilla Suomea pidetään raamattutunteja. Seurakunnat ovat kukin itsenäisiä, Hämeenlinnan seurakuntaa lukuun ottamatta, niitä ei hallinnoida Helsingin seurakunnasta. Raamattu Puhuu ry on Helsingin paikallisseurakunnan nimi.

Raamattu Puhuu -järjestö on tehnyt radiotyötä yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Naisille ja miehille järjestetään säännöllisesti omia raamattutunteja. Jumalanpalvelusten lisäksi keskeisiä toimintamuotoja ovat muun muassa lastentyö, nuortentyö sekä musiikkityö. Lähetystyötä tehdään yhdessä muiden maiden The Bible Speaks -seurakuntien kanssa. Toimintojen painotus vaihtelee hieman paikkakunnittain. Seurakuntien toiminnassa on mukana noin 400 – 500 henkilöä (2011).

Tiedot päivitetty: 15.05.2018

 

Linkkejä:

raamattupuhuu.fi/helsinki

 

Linkkejä:

Kirjat

Heino, Harri: Mihin Suomi tänään uskoo, 89-90. Helsinki: Werner Söderström, 1997. 119-122

 

Opinnäytetyöt

Ahtiainen, Marjut: Raamattu puhuu-seurakunnan opetuksen ja seurakuntaelämän pääpiirteitä. Pro gradu -tutkielma. Helsinki: Helsingin yliopisto. Uskontotieteen laitos, 1981.

Bister, Taina: Babtistinen Raamattu puhuu – Helsingin seurakunnan jäsentaustan, liittymisen ja toiminnan empiiristä tarkastelua. Pro gradu -tutkielma. Turku: Turun yliopisto. Kulttuurien tutkimuksen laitos. Uskontotiede, 1992.

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue

, , , , , , , ,