Raamatuntutkijat

Raamatuntutkijat

Kuvaus

Raamatuntutkijat on uskonnollinen liike, joka polveutuu yhdysvaltalaisen pastori Charles Taze Russellin opetuksista ja Vartiotorniseurasta. Hänen seuraajansa kutsuivat itseään ”raamatuntutkijoiksi”. Russelin kuoleman jälkeen 1916 löyhästi organisoitunut liike hajaantui ja siitä tuli muutama pienempi ryhmä. Suurin yksittäinen Russellin Vartiotorniseurasta kehittynyt yhteisö on Jehovan todistajat, joka sitoutuu Russellin jälkeen liikkeen johtoon nousseen Joseph Franklin Rutherfordin edelleen kehittelemään oppiin.

Vapailla raamatuntutkijoilla ei ole yhteistä organisaatiota vaan kunkin maan ryhmät toimivat itsenäisinä yhteisöinä. Opillisena pohjana ovat Russellin käsitykset, eikä jäseniltä vaadita välttämättä kirkosta eroamista. Russellin oppeihin nojautuu myös Aamunsarastuksen raamatuntutkijain liitto (Dawn Bible Students Association), johon kuuluu Jumalan valtakunnan pikaista saapumista korostavia raamatuntutkiskelupiirejä.

Raamatuntutkijat on kirkkokuntiin ja uskontunnustuksiin sitoutumaton yhteisö, joka korostaa jokaisen ihmisen vastuuta henkilökohtaisesti tutkia ja todistaa Raamatun opetusta itselleen. Toimintamuotona on opetuskirjallisuuden ja lehtien toimittaminen Raamatun henkilökohtaisen tutkimisen tueksi.

Tiedot päivitetty: 15.05.2018

 

Linkkejä:

kingdomherald.com

 

Lähteet:

Kirjat

Teinonen, Seppo A.: Nykyajan lahkot: Uusia uskonnollisia liikkeitä ja yhteisöjä. Helsinki: Kirjayhtymä, 1965. 126-141

Lisätiedot

Kotikunta