Rajatiedon yhteistyö ry

Rajatiedon yhteistyö ry

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Rajatiedon yhteistyö ry on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton rajatiedon järjestöjen, yhteisöjen ja yksityishenkilöiden yhteistyöelin. Se on rekisteröity 28.2.1992. Yhdistys kartoittaa ja seuraa inhimillisen tiedon raja-aluetta, sen piirissä toimivia aatteita, virtauksia sekä edistää alan yhteisöjen välistä yhteistyötä.

Rajatiedon yhteistyö ry on vuodesta 1983 lähtien järjestänyt vuosittain Hengen ja Tiedon-messut, joissa esitellään poikkileikkaus koko rajatiedon kentästä Helsingin Suomalaisella Yhteiskoululla. Messuja järjestetään myös Tampereella.

Rajatiedon auttava puhelin on perustettu auttamaan ihmisiä, jotka ovat rajatiedon ilmiöiden vuoksi joutuneet kokemaan pelkoa, ahdistusta tai joutuneet kriisiin. Ensimmäinen päivystysilta oli vuonna 1994. Vuodesta 2002 lähtien yhdistys on ylläpitänyt laajaa, rajatietoon liittyvien suomenkielisten internetsivujen luokiteltua linkkihakemistoa Akashic.net.

Rajatiedon keskuksessa Helsingissä järjestetään tapahtumia, kuten luentoja, kursseja ja seminaareja. Lisäksi yhdistys myöntää stipendejä mm. eri alojen tutkijoille. Yhdistyksessä on noin 50 henkilöjäsentä (2007).

Tiedot päivitetty: 15.05.2018ä

 

Linkkejä:

rajatieto.fi

 

Lähteet:

Opinnäytetyöt

Takanen, Mirva: Suomalainen uushenkisyys. Hengen ja Tiedon messut. Uskonnon sosiaalinen muutos suomalaisessa yhteiskunnassa. Pro gradu -tutkielma. Helsinki: Helsingin yliopisto. Uskontotieteen laitos, 2001.

Lisätiedot

Kotikunta