Seurakuntien yhteys ry

Seurakuntien yhteys ry

Kuvaus

Ent. nimi Cityseurakuntien yhteys ry

Nimen merkitys: 10.10.2006 yhdistys ilmoitti uudeksi nimekseen Seurakuntien yhteys ry. Nimen muuttamisen tarkoitus on viestittää yhdistyksen olevan avoin kaikille Suomen kristillisille seurakunnille, joilla on taustana yhdistyspohja.

Uudet Cityseurakunnat järjestäytyivät yhdistykseksi, joka perustettiin vuonna 1999 nimellä Cityseurakuntien yhteys. Yhdistys rekisteröitiin 22.5.2000.
Yhdistykseen voi kuulua eri nimikkeiden alla toimivia seurakuntia, joilla on taustana yhdistyspohja. Jäsenseurakuntia on 16 niiden yhteinen jäsenmäärä on n. 1300 (2015). Yhdistyksen tarkoituksena on pitää yhteisiä neuvottelupäiviä ja informoida jäsenyhdistyksiään erilaisista puhujavierailuista, seminaareista, koulutustilaisuuksista jne.

Cityseurakuntien uskonnäkemys on helluntailais-karismaattinen. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Raamatun mukaista apostolista herätystä. Cityseurakunnissa pyritään vapaaseen ilmapiiriin keskittymällä ylistykseen ja rukoukseen. Seurakunnissa arvostetaan uskovien keskinäistä yhteyttä, jota pyritään rakentamaan muiden Raamattuun perustuvien seurakuntien kanssa. Myös koulutuksen merkitystä korostetaan hengellisten palvelutehtävien eri aloilla. Seurakuntien yhteys ry:n piirissä toimivat seurakunnat harjoittavat uskovien upotuskastetta.

Tiedot päivitetty: 16.05.2018

 

Linkkejä:

seurakuntienyhteys.fi

 

Lähteet:

Kirjat

Heino, Harri: Mihin Suomi tänään uskoo, 89-90. Helsinki: Werner Söderström, 1997. 131

 

Opinnäytetyöt

Joutsiniemi, Elina: Cityseurakunnat Suomessa. Ekumeniikan Pro gradu -tutkielma . Helsinki: Helsingin yliopisto. Systemaattisen teologian laitos, 2006.

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue

, , , , , , , , , , , , , ,