Silmu-seurakunta

Silmu-seurakunta

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Ent. nimi Chrisma ry, Silmu-verkosto ry

Nimen merkitys: Chrisma on kreikankielen sana, joka tarkoittaa voitelua. Voitelu viittaa Pyhän Hengen antamaan lahjaan.

Silmu-seurakunta on helsinkiläinen maallikkoseurakunta, joka perustuu kodeissa kokoontuvien pienryhmien eli kotiseurakuntien toimintaan. Se on tunnustuskuntiin sitoutumaton kristillinen yhteisö. Seurakunta perustettiin Chrisma-nimellä vuonna 1992, jolloin Helsingin NMKY:n nuorten aikuisten raamattupiirissä syntyi ajatus seurakunnan perustamisesta. Yhdistys on rekisteröity 26.2.1993.

Suhteita seurakunnalla oli aiemmin Lontoossa toimineeseen Ichthus Christian Fellowship -seurakuntaan, ja vaikutteita se on omaksunut myös rukoussielunhoitoon keskittyvältä Elijah Housesta. Seurakunta on myös verkottunut kansainvälisen kotiseurakuntaliikkeen kanssa. Sillä ei ole henkilöjohtajaa, vaan seurakunnan paimentamisesta vastaavat vanhimmat.

Erillisiä kokoustiloja ei ole, vaan toiminta tapahtuu kotiryhmissä. Toimintaverkon piirissä on pääkaupunkiseudulla yhteensä noin 50 henkeä. Seurakunnan tukeman nuorten toiminnan piirissä vuosina 2002-2012 on ollut mukana yli 100 nuorta ja nuorta aikuista Suomesta, Hollannista ja Englannista. He ovat mm. kokoontuneet kerran vuodessa yhteen pääkaupunkiseudulla.

Keväästä 2013 lähtien Silmu-verkosto ry ryhtyi toimimaan keskeisenä käynnistäjänä asukaslähtöisessä yhteisötalohankkeessa Koillis-Helsingissä osana alueen sosiaalista työtä tekevää verkostoa (mm. julkisen sektorin toimijoiden kanssa). Vuonna 2014 yhdistyksen säännöt uudistettiin vastaamaan kyseisen sosiaalisen työn tarkoitusta, josta lähtien sen toimintaan ei enää ole kuulunut Silmu-seurakunnan toiminta.”

Tiedot päivitetty: 01.04.2015

 

Lähteet:

Kirjat

Heino, Harri: Mihin Suomi tänään uskoo, 89-90. Helsinki: Werner Söderström, 1997. 125-127

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue