Sonkajärven helluntaiseurakunta

Sonkajärven helluntaiseurakunta

Kuvaus

Sonkajärven rukoushuoneyhdistys r.y.

Seurakunta on perustettu vuonna 1971 (helluntaiherätyksestä, ks. Suomen Helluntaikirkko tai Suomen Helluntaikansa ry). Sitä ennen se kuului Lapinlahden Helluntaiseurakuntaan ja toimi itsenäisenä rukouspiirinä. Nykyinen rukoushuone otettiin käyttöön vuonna 1975. Rukoushuoneyhdistys rekisteröitiin 24.6.1975.

Seurakunta järjestää rukous-, lähetys-, evankelioimis-, päivä- ja ehtoollistilaisuuksia. Lisäksi toimintamuotoihin kuuluvat lastentapahtumat, pyhäkoulu ja lukuhetkiä lapsille seurakunnan tilaisuuksissa. Seurakunta tekee yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa. Kaverileirejä järjestetään yhdessä Kiuruveden ja muiden lähialueen helluntaiseurakuntien kanssa. Hengellisen toiminnan painopiste on siirtymässä lapsi-, nuoriso- ja perhetyöhön.

Elokuun alussa 2011 alkoi kirpputoritoiminta Sonkajärvellä. Kirpputorin tuotolla seurakunta tukee lähetystyötä, mutta mahdollisuuksien mukaan antaa myös vaateavustusta Karjalaan ja Latviaan. Seurakunta tukee Iisalmen Helluntaiseurakunnan Pakistanissa tekemää työtä. Venäjän Karjalassa on rukoushuonehanke, joka – kuten myös evankeliumityö – on siirtymässä kokonaan Kostamuksen Helluntaiseurakunnan alaisuuteen. Seurakunnassa on 77 jäsentä (2011).

Tiedot päivitetty: 16.05.2018

 

Linkkejä:

sonkajarvenhelluntaiseurakunta.fi/wp/

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue

, ,