Sumatikirti Buddhalainen Keskus

Sumatikirti Buddhalainen Keskus

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Uusi Kadampa -tradition (UKT) hengellinen johtaja on tiibetiläissyntyinen munkki Geshe Kelsang Gyatso (s. 1932). Vuonna 1977 hänet kutsuttiin opettajaksi Manjushri-keskukseen Pohjois-Englantiin. Sieltä käsin hän on antanut buddhalaista opetusta kasvavalle joukolle oppilaita, jotka opettavat Kadampa-buddhalaisissa keskuksissa eri puolilla maailmaa. Keskuksia on nykyisin jo yli 700.

UKT:lle on luonteenomaista esitellä Buddhan opetukset järjestelmällisinä kokonaisuuksina ja siten, että ne on kaikkien helppo soveltaa käytäntöön omassa arjessaan. Sana ”kadampa” on tiibetiä ja tarkoittaa henkilöä, joka pitää Buddhan opetuksia henkilökohtaisina ohjeinaan ja soveltaa niitä käytäntöön arjessa. UKT:ssä opetetaan kolmea eri tasoista opiskeluohjelmaa.

Geshe Kelsang lähetti ensimmäiset tradition opettajat Suomeen vuonna 1992 ja he käynnistivät Sumatikirti Buddhalaisen keskuksen toiminnan. Sitä ei ole kuitenkaan rekisteröity eikä keskuksella ei ole tällä hetkellä omia vakituisia tiloja. Meditaatio-opetusta järjestetään Helsingissä ja Turussa. Keskuksen varsinaisessa toiminnassa on mukana säännöllisesti alle 10 henkilöä (2007).

Tiedot päivitetty: 30.06.2015

 

Linkkejä:

kadampa.org

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue