Suomen Ekumeeninen Neuvosto ry/Ekumeniska Rådet i Finland rf

Suomen Ekumeeninen Neuvosto ry/Ekumeniska Rådet i Finland rf

Kuvaus

Kirkkojen Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN) on kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen yhteistyöelin. SEN:n jäsenkunnan muodostavat: 11 jäsenkirkkoa, viisi tarkkailijakirkkoa, 24 kumppanuusjärjestöä Ekumenian tavoitteena on hajallaan elävän kristikunnan saattaminen keskinäiseen yhteyteen. Kristittyjen yhteys on sekä uskon että elämän yhteyttä. Ekumeeninen syntyi 1800- ja 1900 -lukujen vaihteessa.

Ekumeeninen perusta tukeutuu Pariisin baasikseen, joka on ilmaistu NMKY-liikkeen perustamisasiakirjassa. SEN:n säännöt rakentuvat jäsenyyden osalta ekumeeniseen baasikseen eli perustaan, joka vahvistettiin Kirkkojen Maailmanneuvoston kolmannessa yleiskokouksessa New Delhissä 1961

SEN on yksi maailman vanhimmista kansallisista ekumeenisista neuvostoista JA on toiminut vuodesta 1917. Silloin aloitti toimintansa World Alliance -liikkeen Suomalainen kansallistoimikunta, josta tuli vuonna 1933 Suomen Yleiskirkollinen Toimikunta ja vuonna a1963 Suomen Ekumeeninen Neuvosto, joka rekisteröityi 14.10.1975.

Järjestö työskentelee muun muassa ihmisoikeustyöhön, kasvatukseen, uskonnonopetukseen ja eettisiin kysymyksiin liittyvien teemojen parissa.

Tiedot päivitetty: 16.05.2018

Linkkejä
ekumenia.fi/etusivu/

Lisätiedot

Kotikunta

Maakunta