Suomen Evankelinen Allianssi ry – Evangeliska Alliansen i Finland rf

Suomen Evankelinen Allianssi ry – Evangeliska Alliansen i Finland rf

Kuvaus

Maailmanevankelioimisen Suomen Keskus ry rekisteröitiin 5.4.2000 (MESK), ennen sitä toimi Suomen Lausannen liikkeen komitea. Näiden järjestöjen tehtäviä jatkaa Suomen Evankelinen Allianssi ry (SEA), joka on rekisteröity 26.5.2010.

SEA edustaa Suomessa kahta merkittävää kansainvälistä ja yhtä eurooppalaista yhteysverkostoa: World Evangelical Alliance (WEA), European Evangelical Alliance (EEA) ja The Lausanne Committee for World Evangelization (LCWE). SEA on kaikkien näiden yhteisöjen täysjäsen.
SEA:ssa toimii useita eri verkostoja koskien muun muassa juutalaistyötä, muslimityötä ja kristittyjen ihmisoikeustyöryhmä.

Suomen Evankelinen Allianssi edistää uskovien yhteisiä tavoitteita, jotka se on tiivistänyt seuraavasti: Kristus (seurakuntaruumiin ykseys Kristuksen kirkastamiseksi), Evankeliumi (evankelioimis- ja lähetysnäyn voimistuminen), Verkostot (verkostojen asiantuntijoiden tietotaito ja koulutus yhteiseen käyttöön kansallisesti ja kansainvälisesti), Ääni (raamatunmukaiselle kristillisyydelle voimakkaampi ääni yhteiskunnassa) sekä Toiminta (yhteiset tapahtumat tuovat sanomalle voimaa ja säästävät resursseja).

Toimintamuotoihin kuuluvat esimerkiksi erilaisten lähetys- ja evankeliointitapahtumien järjestäminen. Yhteisöjäseninä on 32 yhteisöä laajalti evankelikaalisen ja helluntailaiskarismaattisen kristillisyyden kentältä. Henkilöjäseninä on 70 jäsentä (2012).

Tiedot päivitetty: 16.05.2018

 

Linkkejä:

suomenevankelinenallianssi.fi

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue