Suomen Fengshui ry

Suomen Fengshui ry

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Suomen Fenghui ry on perustettu vuonna 1994 ja rekisteröity 2.1.1996. Yhdistyksen tarkoitus on koota yhteen fengshuin tutkijat ja harrastajat sekä edistää fengshuin tuntemusta. Toimintamuotoja ovat muun muassa luento-ja kurssitilaisuuksien järjestäminen. Yhdistys on uskonnollisesti sitoutumaton. Jäseniä yhdistyksellä on 105 (2014).

Fengshui on oppien kokonaisuus, joka on ohjannut mm. perinteistä kiinalaista rakentamista. Se tarkoittaa elämisen taitoa, jossa pyritään harmoniaan ympäristön kanssa. Yhteistä erilaisissa fengshui-uskomuksissa on, että oikeanlainen rakentaminen oikeaan paikkaan tuo onnea ja tasapainoa.

Perinteisessä kiinalaisessa kosmologiassa maailmankaikkeus nähtiin elävänä kokonaisuutena, joka muodostui kolmesta tasosta: taivaallinen, yliluonnollinen maailma, maanpäällinen luontoympäristö ja yhteiskunta. Taivaan ja maan yhteyttä tulee vaalia, jotta elämänkokonaisuus toimisi mahdollisimman hyvin.

Keskeinen käsite fengshuissa on qi-käsite. Qi on kaikkialla maailmankaikkeudessa vaikuttava elämää ylläpitävä voima. Niin ikään taolainen näkemys yin- ja yang-voimista ja niiden keskinäisestä tasapainosta on tärkeä. Kosmisen järjestyksen merkitys on ollut merkittävä kiinalaisessa ajattelutavassa.

Tiedot päivitetty: 18.06.2015

 

Linkkejä:

fengshui.fi

Lisätiedot

Kotikunta