Suomen kundaliinijoogayhdistys ry

Suomen kundaliinijoogayhdistys ry

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Suomen kundaliinijoogayhdistys ry:ssä opetetaan joogasuuntausta, jonka joogi Bhajanin (1929-2004) katsotaan siirtäneen eteenpäin. Bhajan saapui Punjabista Yhdysvaltoihin 1960-luvun lopulla. Taustaltaltaan Bhajan oli sikhi, mutta hänen suhteensa sikhi-perinteeseen on herättänyt kysymyksiä ja kritiikkiäkin sikhiläisten parissa. Bhajan oli oman kertomansa saanut initiaation Mahan-tantraan tiibetiläiseltä lamalta Lin Po:lta vuonna 1971. Bhajanin katsoi opetuksensa edustavan valkoista tantraa. Aina vuoteen 1986 saakka hän matkusteli eri puolilla maailmassa opettamassa.

Kundaliinienergia nähdään joogaperinteissä energiana, joka sijaitsee selkärangan alaosassa. Tämä energia voidaan aktivoida erilaisin joogaharjoituksin. Kundaliinienergia nähdään tervehdyttävänä ja hyvinvointia luovana voimana. Kundaliinijoogassa keskitytään rytmiin ja liikkeeseen yhdistettynä hengitykseen, joka on yleensä melko äänekästä. Kundaliinijoogaa kutsutaan tietoisuuden joogaksi. Sen vaikutukset ovat harjoittajien mukaan tervehdyttäviä ja tähtäävät kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kundaliinijooga nähdään tieteenä, joka tähtää elimistön ja mielen toimintakunnon ylläpitämiseen.

Suomen kundaliinijoogayhdistys on perustettu vuonna 2006 ja rekisteröity 5.3.2007. Sen toiminnassa on mukana noin 100 henkilöä (2009). Yhdistys opettaa joogaa, kouluttaa joogaopettajia sekä järjestää retriittejä ja muita tapahtumia.

Tiedot päivitetty: 24.05.2018

 

Linkkejä:

kundaliinijoogayhdistys.fi

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue

, , , ,