Suomen rukoilevaisen kansan yhdistys ry

Suomen rukoilevaisen kansan yhdistys ry

Kuvaus

Rukoilevaisuus on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon vanhin herätysliike. Se on saanut nimensä rukouksen keskeisestä asemasta seurakäytännöissä. Rukoilevaisuus järjestäytyi yhdistykseksi vuonna 1941, jolloin perustettiin Suomen Rukoilevaisen Kansan Yhdistys. Yhdistys rekisteröitiin 6.9.1990.

Vuonna 1984 rukoilevaisuusliike hajosi kahtia, Länsi-Suomen Rukoilevaisten Yhdistykseksi ja Suomen Rukoilevaisen Kansan Yhdistykseksi. Suurimpana syynä jakaantumiselle oli yhdistysten erilainen suhtauminen kirkollisiin uudistuksiin. Länsi-Suomen Rukoilevaisten Yhdistys halusi säilyttää rukoilevaisuudelle ominaiset tunnusmerkit sekä pitäytyä perinteiseen virkakäsitykseen. Suomen Rukoilevaisen Kansan Yhdistys taas halusi uudistaa liikettä (esim. hyväksymällä naispappeuden).

Eurajoen kristillisen kansanopiston kanssa yhteistyötä tekevä Suomen rukoilevaisen kansan yhdistys ry edustaa rukoilevaista liikettä uudistavan perinteen hengessä. Jumalanpalvelusta vietetään sekä vanhan että uuden käsikirjan mukaan. Käytössä ovat myös uusi virsikirja ja raamatunkäännös. Laulukirjana on virsikirjan ohella Achreniuksen virsikirja varsinkin sen uudistettu painos.

Yhdistyksen tiedotuskanavana on Hengellinen Kuukauslehti. Yhdistys järjestää kesäisin perinteiset Länsi-Suomen Herännäisjuhlat, Harjavallan Herännäisjuhlat ja Säkylän Herännäisjuhlat. Yhdistyksen jäsenrekisterissä on noin 60 jäsentä, mutta liikkeen toiminnassa on mukana 300 henkilöä (2011).

Tiedot päivitetty: 17.05.2018

 

Linkkejä:

rukoilevaistenkirjat.fi

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue

,