Suomen ufotutkijat ry

Suomen ufotutkijat ry

Taustalla vaikuttava perinne:

Kuvaus

Finnish Ufo Research Association

Suomen ufotutkijat -järjestö syntyi Suomessa 1960-luvun loppupuolelta alkaneen laajan ufo-ilmiöihin ja parapsykologiaan liittyvän kiinnostuksen pohjalta. Kiinnostuksen pohjalta pohjalta syntyi erilaisia ufo-kerhoja jo 1960-luvulla ja ensimmäinen valtakunnallinen ufo-järjestö Interplanetaristit ry perustettiin vuonna 1962 (ei toimi enää).

Tapani Kuningas oli yksi Suomen ufotutkijat- yhdistyksen perustajajäsenistä ja toimi yhdistyksen ensimmäisenä puheenjohtajana. Hän oli myös päätoimttajana Ufoaika-lehdessä, jonka ensimmäinen numero ilmestyi vuoden 1972 alussa. Muutama vuoden päästä lehden nimi muuttui Ultraksi.

Suomen ufotutkijat ry on perustettu vuonna 1973 ja se on rekisteröity 4.8.1974. Yhdistys on uskonnollisesti sitoutumaton. Järjestön tarkoituksena on edistää ufotutkimusta, ufotietouden hankkimista ja levittämistä sekä järjestää ufotutkijoiden koulutusta. Suomen ufotutkijat järjestää seminaareja ja julkaisee säännöllisesti Ufo-raportti kirjaa. Yhdistyksen jäseninä ovat sekä Tampereen Ufo ry että Turun Ufo ry. Arkisto sijaitsee Tampereella, mutta yhdistys toimii valtakunnallisesti.

Tiedot päivitetty: 21.05.2018

 

Linkkejä:

fufora.fi

 

Lähteet:

Opinnäytetyöt

Hänninen, Kirsi: Yliluonnollisen ilmeneminen ufokontaktikerronnassa. Pro gradu -tutkielma. Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto. Kulttuurien tutkimuksen laitos. Folkloristiikka, 2002. 9-10

Kananen, Marko: Ancient astronaut-teorioiden tulo Suomeen. Pro gradu -tutkielma. Tampere: Tampereen yliopisto. Historiatieteen laitos, 1998.

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue