Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland

Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland

Kuvaus

Evankelinen herätysliike jakaantui 1920-luvulla suomen- ja ruotsinkielisiin. Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland on SLEY:n ruotsinkielinen sisarjärjestö. Yhdistys rekisteröitiin 14.9.1922.

SLEF:n toimintamuotoina ovat mm. lapsi- ja nuorisotyö, perhetyö sekä musiikki-, saarna- ja kustannustoiminta. Tärkeä osa työstä tapahtuu yhdistyksen rukoushuoneissa ja muissa kokoontumistiloissa maan ruotsinkielisillä alueilla. Kokoontumisissa käytetään psalmikirjan ohella yhdistyksen omaa laulukirjaa, Sionsharpan. Kustannusyhtiö SLEF-Media hoitaa yhdistyksen kirjamyyntiä ja julkaisee Sändebudet ja Barnavännen -nimisiä aikakausjulkaisuja sekä omia joululehtiä.

Nuorisotyöhön kuuluu mm. nuorisokuoro Evangelicum, Polsjärnan-tiimi sekä nuorten aikuisten kokoukset. Kesäisin järjestetään leirejä ja kokouksia yhdistyksen leirikeskuksissa Munsalassa, Vaasassa, Närpiössä, Tenholassa sekä Ahvenanmaalla. Läheisessä yhteydessä yhdistykseen toimii evankelinen kansankorkeakoulu Vaasassa ja Hangossa.

SLEF on tehnyt kattavaa lähetystyötä Keniassa vuodesta 1963 lähtien. Yhteydet ovat olleet säännölliset myös Viroon 1980-luvun lopulta lähtien. Molemmissa maissa työ tapahtuu yhdessä luterilaisen kirkon kanssa.

Yhdistyksellä on 1078 jäsentä (2007).

Tiedot päivitetty: 16.05.2018

 

Linkkejä:

slef.fi

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue

,