Temppeliherrain Ritarikunta ry

Temppeliherrain Ritarikunta ry

Kuvaus

Nimen merkitys: Nimi viittaa vuonna 1118 (usein mainitaan myös vuosi 1119) Jerusalemissa perustettuun temppeliritarien (temppeliherrat) ritarikuntaan, joka lakkautetiin vuonna 1312 paavi Kleemens V:n toimesta.

Suomen Suurpriorikunta on perustettu vuonna 1986 ja se rekisteröity 14.1.1992 nimellä Temppeliherrain Ritarikunta ry. Se on osa kansainvälistä Temppeliherrain Ritarikuntaa nimeltä Ordo Supremus Militaris Templi Hierosolytani (OSMTH). Kyseisen järjestön juuret juontavat 1800-luvun alun Ranskaan, jossa sen sen perusti Bernard Fabre-Palaprat (1773-1838). Ritarikunnan tarkoitus on edistää ekumeenista kristillistä uskoa ja oikeudenmukaisuutta sekä vaalia temppeliritarien perinteitä.

Järjestön toiminta on avointa ja se on poliittisesti sitoutumaton. Ritarikunta harjoittaa hyväntekeväisyyttä ja haluaa myös edistää historian sekä heraldiikan tutkimusta. Yhdistykseen kuuluu noin 300 jäsentä (2011). Se julkaisee Bausceanus-lehteä, joka ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Temppeliherrain Ritarikunta ei ole yhteydessä vapaamuurarilliseen temppeliriritariperinteeseen.

Tiedot päivitetty: 21.05.2018

 

Linkkejä:

temppeliherrat.fi

Lisätiedot

Kotikunta

Toiminta-alue

, , ,